Foto: andys
Niečo fajnové zo zemiakov ako príloha k jedlu či samostatná večera.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a v slanej vode uvaríme. Scedíme, v zemiakoch necháme rozpustiť maslo a necháme vychladnúť. Vychladnuté zemiaky popučíme.
-
3
Cibuľku očistíme, umyjeme, nakrájame na drobno a pridáme k popučeným zemiakom.
-
4
Pridáme zohriate mlieko a dôkladne premiešame.
-
5
Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle a tiež pridáme k zemiakovej mase.
-
6
Z vajec oddelíme bielka, ktoré so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do zemiakovej masy zľahka vmiešame obe žĺtka a dve lyžice snehu.
-
7
Postupne po dvoch lyžiciach jemne všľaháme aj zvyšný sneh. Masu prisolíme podľa chuti, dochutíme mletým korením a muškátovým orieškom.
-
8
Formu na muffiny vymastíme rastlinným olejom. Zemiakovú masu rovnomerne rozdelíme do jednotlivých formičiek.
-
9
Pečieme pri cca 200 stupňoch asi 20 minút. Hotové tortičky podávame ako prílohu k mäsu, ale so zeleninovým šalátom sú chutnou večerou aj samostatne.
@jamarlen , @jerica , dúfam, že vám budú chutiť tak ako nám ;)