Foto: tatranka
Máme radi hydinu a preto je dosť často u nás na stole ako hlavné jedlo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
300 g |
|
5 lyžíc |
|
1 lyžička |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 lyžička |
|
medzi prsty |
|
na vysmážanie |
|
1 lyžička |
|
1 malá |
|
tsatsiky / príloha/ : | |
2 ks |
|
2 lyžičky |
|
1 balenie |
|
cestíčko: | |
3 dcl |
|
8 lyžíc |
|
pol káv.lyžičky |
|
väčšie lístočky čerstvá |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Nakrájam si kuracie prsia na štvorčeky,menšie kúsky.Tiež si nakrájam syr na štvorčeky.
-
2
Nalejem olivový olej,horčicu,pochutiny,zamiešam a vložím kuracie mäso do zmesi.Uložím do chladu,do druhého dňa.Aj syr pokrájaný na kocky vložím ku mäsu.
-
3
3ampióny obvarím v horúcej vode.
-
4
Pripravené na navliekanie na špíz.
-
5
Za mäskom dám syr,bazalku,šampión.
-
6
Cestičko si vymiešame z prísad a necháme trochu odpočinúť./ mlieko,múka soľ,vajíčko/
-
7
Medzi tým si nastrúham uhorky cez strúhadlo na tekvičku.Uhorky vyžmýkam zo šťavy.Pridám korenie tsatsiky a vmiešam kyslú smotanu.Niekto má radšej jogurt.
-
8
Premiešam .
-
9
Špízy namočím zo všetkých strán do cestíčka.
-
10
Vysmážam.Nechám okapať a odsať olej na papierových utierkach.
-
11
Vysmážanie.
-
12
Zo zvyšného cestíčka upečiem placky,na ktorých servírujem kurací špíz.
-
13
Hotové tsatsiky,zasypané kôprom.Tsatsiky servírujem ku jedlu na čerstvom pocitrovanom šaláte.
-
14
Pripravené k obedu.
@aro bazalku aj medovku dostaneš kúpiť trebárs aj v Lídli :-) čerstvú !!