na 200 °C
Suroviny
600 g mix |
|
100 ml |
|
2 čajové lyžičky |
|
|
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
5 ks surové |
|
2 PL |
|
50 g |
|
130 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mleté mäso dáme do misky, prilejeme mlieko a zmiešame.
-
2
Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vegetu a mleté čierne korenie. Dobre zmiešame.
-
3
Pripravíme si alobal, ktorý troška natrieme olejom
-
4
pripravenú mäsovú zmes naň rovnomerne rozotrieme.
-
5
Poukladáme šunku.
-
6
medzitým si pripravíme praženicu z 5-tich vajec, ktorú troška osolíme
-
7
navrstvíme na šunku. Posypeme hráškom
-
8
a zatočíme. Alobal uzavrieme, ešte dáme do jedného alobalu,
-
9
uložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C 50 minút.
-
10
Potom alobal odstránime, roládu uložíme na plech, podlejeme troškou vody a už len dopekáme 10 minút,
-
11
aby roláda bola krásne chrumkavá.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Pekný deň všetkým varecháčikom :-)))
Podľa mňa je to fotené mobilom, inak si myslím, že recept nie je taký zlý.
Pridal som ešte do praženice červenú kapiu
Zmes z mletého mäsa som si pripravila podľa vlastného receptu (+ rohlík, vajce a majoránka).
Chutná a pekná roláda!