Cuketové rolky
Tento recept je rýchly a jednoduchý. Vhodný ako predjedlo alebo aj ako hlavné jedlo s prílohou....
Krkovice na medu a hořčici
Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde...
Pečená plnka s kapustou
Tento recept je vlastne spojenie dvoch receptov a to Stratené kura /50739/ a Ďurova kapusta /61673/...
Podbitá pasuľa
V úvode upresním názov receptu. Podbitá pasuľa (fazuľa) po zemplínsky je konzistenciou niečo medzi fazuľovým prívarkom...
Zemiakové pirohy s hubami
Pirohy sú obľubené slovenské jedlo a my doma ich máme veľmi radi.
Zimné lečo KĽAČNOVô
Dostala som zavárané lečo v biokvalite bez chemických konzervantov, pikantné od mojej internetovej dcéry z Kľačna....
Kurací perkelt
Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame...
Kvasienke (buchtičky) makovie, orechovie, škoricovie, ...
Recept je z relácie o slovenskom folklore pod názvom Nehaňte ľud môj. Je to špecialita zo Slovenského...
Gulášová polievka
K tejto polievke sa mi skvelo hodil obyčaný cesnakový posúch od @kimlo.
Pohánkovo-pšenový chlebík pre každého
Keďže dobrých chlebíkov nie je nikdy dosť, pridávam sem jeden zo svojich favoritov aj ja...
Mrkvovo-cuketové tagliatelle s kuracinkou preliate medovo-horčicovou omáčkou
Tip na rýchlu a chutnú večeru.
Bak Kwa - sušená fašírka
Velmi popularny ulicny recept z juznej azii, daco podobne ako jerky alebo africky biltong. Len si...
Špenátová roláda
Zdravá delikatesa nabitá bielkovinami vhodné aj ako jednohubky pre hostí alebo hlavné jedlo napríklad so zemiakmi či...
Nivovo-špenátová omáčka k cestovinám
Ako väčšina mojich receptov na vareche, aj tento vznikol viac menej improvizáciou ale výsledok je prekvapivejšì...
Kuracie stehná s feniklovou plnkou
Komerčný recept <br /> Fenikel je v našich končinách menej využívanou zeleninou. Skúste večeru počas týždňa osviežiť a...
Rýchle curry krevety
Ak ste fanúšikom morských plodov a ázijskej kuchyne tento recept Vás určite poteší. Samozrejme nie...
Mäsový nákyp
Mäsko pomelieme spolu s cibuľkou, podusíme, okoreníme, vychladíme. zamiešame do masy namočenú žemlu...
Šampiňónovo-smotanová omáčka
Túto omáčku voláme aj ako "nepravá sviečková". Je rýchla, výborná a chutná.
Morčacie krídla (z polievky) so zeleninovou omáčkou
Veľa krát som sa nevedel rozhodnúť, čo z uvareným mäsom z polievky. Väčšinou som ho použil...
Politický zubáč
Prečo politický? Nuž, tieto Vianoce si ocko kúpil knižku Fešák nie som, ale variť viem...
Baraní guláš s opekanými šúľancami
Syry, zemiaky, kapusta, plody a mäso z lesa... kuchyňa liptovských babičiek vlastne vôbec nebola fádna. Zapojili fantáziu, fortieľ...
Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce...
Škoricové palacinky
Po dlhom hľadaní som konečne našla vyhovujúci recept na palacinkové cesto a vždy sa mi podaria...
Špízy z bravčového mäsa
Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske...
Morčacie žľazy s tvarohovými rezancami
Toto jedlo som dnes pripravoval prvý krát a bolo docela chutné.
Špagety s chobotnicou
Keď som robila chobotnicu, odložila som si do mrazničky uvarené 3 ks chápadla, každé malo...