Nugety obalené v kukuričných lupienkoch fotorecept
Foto: katarina22
Možno tu už bol viackrát, no tento je ten môj. Nič náročné a nič špeciálne, prikladám na inšpiráciu :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg |
|
Na obalenie: | |
150 g |
|
|
|
3 ks |
|
Marináda: | |
150 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
3 - 4 strúčikov |
|
|
Postup
-
1
Kuracie mäso si nakrájame na rezance , kocky, ako je nám lepšie. Pripravíme si marinádu z bieleho jogurtu, ktorý zmiešame s 2 PL worčesterovej omáčky (áno, mám ju rada :-), 3-4 strúčikmi cesnaku. Podľa chuti si to dokoreňte soľou a čiernym mletým korením. Marinádu zmiešajte s mäsom a nechajte odstáť min.1 hodinu, aby mäso absorbovalo čo najviac chutí.
-
2
Keď nám mäso pekne odležalo, pripravíme si misky na obaľovanie - hladká múka, vajíčka a kukuričné lupienky. Keď som nugety robila prvýkrát , bola som prekvapená , aké množstvo kukuričných lupienkov sa spotrebuje. Mäso vyberte z marinády a obaľujte pekne v poradí hladká múka, vajíčko a lupienky. Z vlastnej skúsenosti odporúčam nevynechať krok hladká múka a vajíčko - snažila som sa obaliť mäso hneď v lupienkoch, no hoci bolo dobre namarinované , nenalepili sa naň tak, ako mali. Pri obaľovaní v lupienkoch polovicu lupienkov rozdrvím v ruke na menšie kúsky, druhú polovicu dávam ako celé kúsky.
-
3
A šup vyprážať! Už len chutná príloha podľa vášho gusta a...Dobrú chuť :) P.S. jasné , že ich jedávame s tatárskou omáčkou a ešte lepšia je k tomu sladkokyslá omáčka.
takto upravene kuracie ale aj morcacie maso robievame aj my, len s tym rozdielom, ze ho nevyprazame v oleji ale pecieme ho v rure,
pekny den ti zelam ☺
Teším sa, že som Vás inšpirovala :)