Pizza skoro ako z pizzerie fotorecept

kristinamia - fotkakristinamia, 19. augusta 2016

Recept mám od kamaráta a on ho má tiež od kamaráta, Taliana, ktorý vlastní pizzeriu v Taliansku, takže tento recept je terno.

3-4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
na 250 °C

Suroviny

600 g
350 ml
100 ml
2 KL
1/2 KL
1 KL
Ostatné ingrediencie:
Paradajkový základ:
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Múku, vodu, olej, cukor, soľ a droždie zamiesime a vložíme do vrecka, vytlačíme všetok vzduch, vložíme do misky a takto dáme do chladničky na celú noc.

    Pizza skoro ako z pizzerie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si rajčinový základ: rajčiny očistíme a nakrájame a vložíme do hrnca, kde ich varíme do mäkka. Ja som to robila v tlakovom hrnci, lebo som robila rajcinovu stavu a bolo toho viac. Uvarene rozmixujeme a prepasírujeme. Dáme znova variť, pomaly kým nezhustne. Pridáme cesnak, cukor, soľ a bazalku. Mala som iba sušenú.

  3. 3

    Na druhý deň, cesto rozdelíme na 3 alebo 4 časti. Na pomúčenej doske každú časť vyvaľkáme a rukami naťahujeme. Položíme na plech vystlaný papierom na pecenie.

  4. 4

    Potrieme rajčinovým základom a poukladáme ingrediencie. Ja som robila jednu takú chlapskú s klobásou, slaninou, syrom a červenou cibuľou. A druhú so šunkou, syrom, olivami, kukuricou a cibuľou. Pecieme na 250 °C cca 5-7 minut. Hneď po upečení potrieme okraje olejom s prelisovaným cesnakom.

    Pizza skoro ako z pizzerie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Robili sme s malou aj takéto maličké. Šunka aj syr sú nakrájané na kocky, je to tak lepšie.

    Pizza skoro ako z pizzerie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A takto vyzerala celá dávka.

    Pizza skoro ako z pizzerie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Stred tenučký a kraje hrubé chrumkavé. Dobrú chuť.

    Pizza skoro ako z pizzerie (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sovka62
Konečne prišla na rad! Mali sme ju dnes na obed. Sme dvaja, tak som zamiesila z polovičnej dávky, vyšli mi dve veľké. Obkladala som tak chlapsky, čo sa týka pizze, som chlap.
Cesto bolo skvelé, výborne sa s ním pracovalo. Keď som ho vybrala z chladničky, rozdelila som ho dva bochníky a prikryté nechala tak pol hodinku zohriať. Vaľkalo sa tuším samé, ľahučko, nebo problém vytvarovať kruh. A chuť bola tiež výborná. Ďakujem za recept, som rada, že som si ho uložila.


cesminaz
Síce mám svoje overené pizzové cesto,ale tvoja pizza vyzerala tak dobre,ze som tentoraz,cez vikend,vyskusala podla teba.S cestom sa pracovalo vyborne,krasne sa aj naťahovalo.Pizza sa aj krásne upiekla a aj okraje boli super :-) No ako sa vravý "kolko ludí,tolko chutí" to cesto bolo pri konzumovaní konzistenciou skôr ako nejaky koláč,také rosypkavé.Nieje to typicky pizzovou konzistenciou.Ale potom som aj prisla nato,ze preco to tak je..to robí to množstvo oleja.Prosím ta @Kristinamia neuraz sa za moje slová,to vôbec nechcem.V žiadnom prípade tvoj recept nekritizujem a nevravím,ze je zlý.Ja len pridávam svoju skúsenost po vyskušaní a ochutnaní :-) Aj som dost váhala,či sem koment pridám,aby som nebola za zlú...ale potom som sa rozhodla.Ved aj o to tu na Vareche ide,nie? Kazdemu z nas chutí nieco iné a je tu stovky receptov z ktorích si môzme vybrat ten,ktory nam vyhovuje.A to,ze ktory nám vyhovuje zistíme len tak,ze ho vyskusame :-) Prikladám aj fotku.A aj ked to nebola celkom naša chuť,aj tak dakujem za recept ;-)


kristinamia
@Cesminaz (28.6.2017 08:29)

To je v poriadku, presne ako píšeš, 100 ludí 100 chutí... Nám chutí takáto, práve som ju zamiesila na zajtra...
1x radost
kristinamia
@cesminaz (28.6.2017 08:29)
Samozrejme, ved receptov je cela kopa, kazda pizzeria ma iny recept, dokonca aj v Taliansku nemaju jeden recept, ved to je logicke, ze niekomu chuti takato a niekomu ina... Nam chuti tato, milujeme prave tento recept, samozrejme uplne ina by bola upecena v peci na to urcenej...
emdy
Súhlas. Receptov je milión aj keď osobne uprednostňujem Taliansky pred preplácaným Slovenským. (Tým nemyslím tento) a keď sa chce človek priblížiť orig plech musí byť čo najnižší prípadne bez okraja. Ideálne je dať si odrezať šamotovú platňu do rúry a je to paráda. 🍕🍕🍕




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia