Foto: kristinamia
Recept mám od kamaráta a on ho má tiež od kamaráta, Taliana, ktorý vlastní pizzeriu v Taliansku, takže tento recept je terno.
porcie
príprava
na 250 °C
Suroviny
600 g |
|
350 ml |
|
100 ml |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
Ostatné ingrediencie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paradajkový základ: | |
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Múku, vodu, olej, cukor, soľ a droždie zamiesime a vložíme do vrecka, vytlačíme všetok vzduch, vložíme do misky a takto dáme do chladničky na celú noc.
-
2
Pripravíme si rajčinový základ: rajčiny očistíme a nakrájame a vložíme do hrnca, kde ich varíme do mäkka. Ja som to robila v tlakovom hrnci, lebo som robila rajcinovu stavu a bolo toho viac. Uvarene rozmixujeme a prepasírujeme. Dáme znova variť, pomaly kým nezhustne. Pridáme cesnak, cukor, soľ a bazalku. Mala som iba sušenú.
- 3
Na druhý deň, cesto rozdelíme na 3 alebo 4 časti. Na pomúčenej doske každú časť vyvaľkáme a rukami naťahujeme. Položíme na plech vystlaný papierom na pecenie.
- 4
Potrieme rajčinovým základom a poukladáme ingrediencie. Ja som robila jednu takú chlapskú s klobásou, slaninou, syrom a červenou cibuľou. A druhú so šunkou, syrom, olivami, kukuricou a cibuľou. Pecieme na 250 °C cca 5-7 minut. Hneď po upečení potrieme okraje olejom s prelisovaným cesnakom.
- 5
Robili sme s malou aj takéto maličké. Šunka aj syr sú nakrájané na kocky, je to tak lepšie.
- 6
A takto vyzerala celá dávka.
- 7
Stred tenučký a kraje hrubé chrumkavé. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Dakujem
Cesto bolo skvelé, výborne sa s ním pracovalo. Keď som ho vybrala z chladničky, rozdelila som ho dva bochníky a prikryté nechala tak pol hodinku zohriať. Vaľkalo sa tuším samé, ľahučko, nebo problém vytvarovať kruh. A chuť bola tiež výborná. Ďakujem za recept, som rada, že som si ho uložila.
Vašu fotku sme otočili do správnej polohy:
Som rada, že chutila
To je v poriadku, presne ako píšeš, 100 ludí 100 chutí... Nám chutí takáto, práve som ju zamiesila na zajtra...
Samozrejme, ved receptov je cela kopa, kazda pizzeria ma iny recept, dokonca aj v Taliansku nemaju jeden recept, ved to je logicke, ze niekomu chuti takato a niekomu ina... Nam chuti tato, milujeme prave tento recept, samozrejme uplne ina by bola upecena v peci na to urcenej...