Foto: mariamka
Zaujalo ma spojenie kvaky s krúpami, veď čo môže byť lepšie, ako zdravé so zdravým :)
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny. Očistíme a nakrájame. Na maslo dáme dusiť mrkvu a kvaku. Zároveň hneď dajte zvlášť variť krúpy, treba im dlhší čas, nech zmäknú. Ja som mala špaldové, ale môžu byť jačmenné.
Zeleninu osolíme, okoreníme, pridáme muškátový orech a čerstvý alebo sušený zázvor. Keď je zelenina orestovaná, poprášime hladkou múkou, zarestujeme a zalejeme vodou. Varíme, kým je zelenina na skus, po tejto dobe pridáme zemiaky, nakrájané na kocky. Keď budú aj zemiaky uvarené, pridáme predvarené krúpy. Im už stačí chvíľka, a vlastne hotovo. Dozdobíme vňaťkou.
Počítajte s tým, že krúpy státím polievku ešte viac zahustia, ale nám to nevadilo. Nezvyčajná, ale výborná chuť, hlavne zdravá. Dobrú chuť :)
Ahojík, milá @Jack , mohu ti doporučit jemné kroupy - perličky. Ty jsou tak malinké, že je v polévce budeš hledat. Ale to platí o velikosti, možná ti nechutnají a to je pak jiná. Jde zavařit i krupičkové kapání - nemuselo by být do této polévky špatné.
Tiež som toho názoru a teším sa, lebo som tu krátko a také veci som sa naučila, ktoré by som za 20 rokov vlastných skúsenosti nezískala. A nabudúce sa budem lepšie v tom obchode čo píšeš obzerať :DD A hlavne super ľudkovia sú tu všetci.
Skús ku konci varenia pridať ovsené vločky...