Pečené bravčové pliecko na rozmaríne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. augusta 2016

Bravčové pliecko s chuťou rozmarínu pečené v celosti na panvici.

4
porcie
12 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
100 g
podľa chuti
štipka
1 PL
1 PL
4 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko som umyla osušila.Na panvicu som dala nakrájanú slaninu na kocky, cibuľu, keď pustila tuk, pridala som pliecko a opiekla zo všetkých strán.

    Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a červenou mletou paprikou.

    Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som horčicu a kečup.

    Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vetvičky rozmarínu.

    Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som víno.

    Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryla pokrievkou a nechala pomaly piecť.Už som viac krát nepodlievala.

    Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 50 min. pečenia som mäso odkryla, polievala som ho šťavou a ešte 15 min. nechala odparovať. Stále som ho polievala výpekom.

    Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené mäso som vyložila na dosku a nechala 15 min. odpočívať.

    Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájala som ho na plátky. Kým sa mäso pieklo uvarila som prílohu varené zemiaky s rascou.

    Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prajem vám dobrú chuť.

    Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

siisa
Výborné mäsko, plné chutí, určite šťavnaté ... krásna prezentácia jedla :)
haji
U mě boduješ, milá Izi, takovou úpravu i kombinaci mám ráda. Krásná práce, díky za receptík!
kecemis
Tentokrat by som sa ja rad postavil do radu nedockavych stravnikov. Ai neviem preco, ale spomenul som si pri pohlade na pesnicku "Ej rozmajrin.






klukodvody
Tomu se říká masíčko, které se na člověka jen a jen směje a říká pojď a potěš své chuťové kanálky. No a já pořád dělám dietky ale už jen chvilku. Klasicky krásné nádobí, ubrus a příprava. Moc zdravíme.
1x haji
monty469
Tak toto by som si dala ihneď :-) Dobre pripravene a krasne naservírované
junior
Pekný recept, ako každý od @Izabella929. Si veľmi šikovné "žieňa" milá Izka !
@radox , a čo by sa stalo, keby si ten rozmarín zjedol?
Je to predsa jedlá bylinka, alebo sa mýlim?
radox1
@Junior (24.8.2016 17:04)

v profile pises:Zatiaľ sa ale len učím a vďaka vareche sa mi to celkom darí.
no tak pokracuj dalej v uceni a prides na to sam,ci sa mylis.koniec koncom zjedz par vetviciek tejto jedlej bylinky a uvidis co sa stane.
junior
@Radox , normálne som sa opýtal, lebo sa len učím. Takže Ti ďakujem za cennú radu. Zjem pár vetvičiek a potom Ti napíšem, ako to dopadlo.
radox1
@Junior (24.8.2016 18:20)

potom prepac,tvoj predosly prispevok vyznel ironicky,a vetvicky nejedz.vela ludi uz rozmarinom pokazilo jedla,ked ho pridali viac ako je potrebne pre jeho silnu aromu,ktora prerazila vsetky ostatne chute.
izabella929
@radox1 , prepáč, ale ja nemám problém zjesť i bylinky úplne čerstvé, ak sa tebe nepáčia, nemusíš..ja dávam len jedlé veci na tanier, mal vy si si to všimnúť...i moje ruže sú všetky jedlé...tebe to vadí, lebo mne vôbec nie..kto používa v kuchyni bylinky, mal by ovládať aspoň to, koľko môže použiť, aby nepokazil tým jedlo..možno sa ti to bude zdať divné, ale toto mäso nebolo pokazené rozmarínom ani najmenej..vyskúšaj môj recept a potom mi tu môžeš o bylinke aj písať..použi len toľko rozmarínu, koľko som použila v jedle ja.. prosím vyskúšaj to najprv a potom si tu o tom rozmaríne môžeme aj popísať do akej miery som si dovolila pokaziť si jedlo..
radox1
preboha ziveho,preco ta vztahovacnost.
napisal som niektori ludia a nie ty ze si ho dala vela.naopak,podla fotky to bolo akurat,napisal som predsa v prvom komentari ze to je urcite chutne.ak ti chuti cerstvy rozmarin,tak dobru chut.
izabella929
@rela , ja nemám problém skonzumovať i rozmarín, je to taká istá bylinka ako medovka, mäta,šalvia..bežne som jedla doma bylinky surové, ktoré som si pestovala a tu si ich tiež pestujem a mám ich mnoho...@junior , prosím, predsa bylinky jeme i na lúke, môžem skoro všetko, varím si čaje na lúke z toho, čo tam nájdem a môžem ich konzumovať bez toho aby som mala obavy o moje zdravie.Treba však poznať ich použitie a účinky na naše zdravie a tiež, čo všetko sa môže spolu dostať do hrnca, aby nebolo kontraproduktívne...Ďakujem vám všetkým za milé komentáre...)
izabella929
@radox1 , nie som vzťahovačná a nikdy nebudem.. ani v nejmenšom som tu nikdy nemala záujem niekomu škodiť na zdraví.Každému chutí niečo iné..ja s bylinkami žijem...mám veľké poháre všelijakých sušených byliniek a používam na čaje i do jedla.Tvoj komentár som prijala tak ako si to napísal a nič neriešim...som v pohode a mám vás všetkých tu na Vareche rada..-) Ste tu všetci úžasní ľudia a nikomu som neublížila a ani nechcem ublížiť..
sracz
Ja by som si rád a s chuťou prisadol, s Tvojim úctivým dovolením, Izka milá, aj k tejto Tvojej chutnej zostave. Bylinky, zelinky, zvlášť v čerstveom stave, sú u mňa bežná záležitosť. Vždy ich mám aspoň v kvetináčoch (levanduľa, bobkový list, rozmarín, pažítku, šalviu, ..., oregáno, petržlen) na balkóne. Keď, spravidla uprostred zimy, niektorá dožije, na jar kúpim sadenicu, alebo vysejem, novú! Pripájam svoj posledný rozmarín, ešte z bývalého rodinného domu. P.S.: smútim za ním tak, ako ajTy za svojim!


sracz
... a pooberané tvrdšie halúzky používam na napichovanie ražniči, alebo šašlíkov!
izabella929
@sracz , -veľmi pekne ďakujem za milé slová a pochvalu.) tiež používam tieto halúzky podobne ako ty..vďaka za fotku, taký rozmarín a mnoho ďalších vzácnych kvetom mi zostalo tam kde som žila...je mi tiež za tým všetkým ľúto, ale vtedy to život takto priniesol a musela som to akceptovať..aj keď dnes by som všetko urobila inak..
izabella929
@vienetta , keď dávaš piecť mäso do trúby nepodleješ ho ? čiže na začiatku pečenia, sa najprv dusí a toto prebieha i pri pečení mäsa na panvici, len v tom je rozdiel, že toto mäso na panvici je omnoho šťavnatejšie, lebo je po celý čas pod pokrievkou..časť šťavy sa počas pečenia´i tu odparí a dopečie sa odkryté.. pokiaľ sa tebe tento postup nepáči, treba piecť i naďalej v trúbe..Ďakujem pekne za komentár...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia