![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené baklažánové kolieska
Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaný bravčový steak s listovým šalátom
Steaky osušíme a potrieme olejom Raciol s cesnakom a necháme najmenej hodinu – dve marinovať (čím...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ragú z kuracích srdiečok a zo zeleniny
Kuracie srdcia ponoríme na 30 minút do mlieka. Vyberieme, osušíme a nahrubo nakrájame. Opražíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny aglio e olio po mojom
Dáme si uvariť špagety. Do voku alebo hlbšej panvice pridáme olej, na plátky pokrájaný cesnak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chlebová polévka s houbami
Mám k chlebu velkou úctu a nikdy by mě nenapadlo chleba vyhodit. Snažím se ho kupovat...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubová krémová polievka
Sezóna húb začína, tak nám zachutila hubová krémová polievka :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré
Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jemná brokolicová polievka
Rýchla a chutná polievka, ktorá sa dá kombinovať na rôzne spôsoby. Dnes som ju urobil...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľahké kuracie cacciatore
Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia plnené špenátom a syrom
Keď vám už vôbec nič nenapadá, čo z kuracinou, toto je veľmi dobrá voľba :-)...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kabáč s kyslou kapustou a slaninou
Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chilli con carne
Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teplý šalát s mangoldom a šošovicou
Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mangoldové závitky
Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohový nákyp s ovocím
Inšpirovala som sa receptom z Dobrého jedla. Pôvodne tam šlo 350 g syru Lučina, ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krumpľovníky od babky
Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémová zemiačiková polievka
Ošúpem zemiaky, pokrájam na kocky a dám variť do vody (vodu dám tak tesne nad zemiaky)....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...