Krémová mrkvová polievka
Krémová mrkvová polievka

Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka

siuuu - fotkasiuuu, 20. mája 2019
Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka
Foto: siuuu

Netradičná kombinácia surovín, ale výborná chuť. Ak nájdete odvahu vyskúšať, určite neobanujete. Po kyslej zemiakovej polievke s jablkom a batatovej krémovej polievke s Zobraziť celý popisNetradičná kombinácia surovín, ale výborná chuť. Ak nájdete odvahu vyskúšať, určite neobanujete. Po kyslej zemiakovej polievke s jablkom a batatovej krémovej polievke s jablkom (obe boli výborné), je toto myslím moja tretia polievka, v ktorej sa kombinuje zelenina s ovocím. A opäť som bola milo prekvapená - chuť bola výborná. www.dobrotynatanieri.blogspot.com

2-3
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks tvrdšia
450-500 ml
2-3 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (alebo slanina)
Na dekoráciu:
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Mrkvu aj hrušku očistíme, z hrušky odstránime jadierka a strednú tvrdšiu časť, a pokrájame na menšie kúsky - mrkvu odporúčam na čo najmenšie, hruška môže byť aj na väčšie kúsky. Dáme do hrnca (môžeme orestovať na kúsku masla - karotenoidy a vitamín A sú rozpustné v tukoch a lepšie sa takto vstrebávajú), zalejeme vývarom (v krajnom prípade môžeme použiť vodu a zeleninovú instantnú kocku), osolíme a prikryté varíme pokiaľ mrkva aj hruška nie sú mäkké. Vývaru dáme asi 1-2 cm nad zeleninovo-ovocnú zmes.

  2. 2

    Uvarenú zmes rozmixujeme, zjemníme kokosovým mliekom alebo smotanou (ja som použila kokosové mlieko, ktoré mi zvýšilo z iného receptu a okrem toho lepšie tolerujem rastlinné mlieka ako živočíšne), ochutíme čerstvo mletým čiernym alebo bielym korením, štipkou korenia karí, ktoré sa k mrkve dobre hodí a podávame.

  3. 3

    My sme mäsožravci a k zeleninovým polievkam nám chutí plátok nasucho opečenej sušenej šunky (dnes som použila schwarzwaldskú, ale pokojne môže byť iná sušená šunka - alebo aj žiadna). Okrem toho sa mi zdalo, že k jemnej mrkvovej chuti by sa chuťovo aj vizuálne hodila Niva, tak som štipku rozmrvila navrch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia