Lahodná pohánka s bryndzou
Foto: siuuu
Že bude toto jedlo výborné som tušila hneď, ako som videla suroviny k receptu (recept pochádza z kuchárkej knihy Martina Pyca Rauscha). A je Zobraziť celý popisŽe bude toto jedlo výborné som tušila hneď, ako som videla suroviny k receptu (recept pochádza z kuchárkej knihy Martina Pyca Rauscha). A je to ozaj výborné jedlo - dá sa konzumovať ako samostatné jedlo alebo aj ako príloha k mäsku urobenému na prírodno.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g (krúpy) |
|
1 ks väčšia, tvrdšia |
|
1 ks čerstvá |
|
3-4 ks |
|
2 ks |
|
3-4 PL |
|
1-2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
80 g |
|
1,5 dl |
|
0,5 - 1 dl |
|
podľa chuti (príp. iné čerstvé bylinky) |
|
Postup
-
1
Pohánku dobre prepláchneme a necháme odkvapkať. Cibuľku očistíme, pokrájame a do sklovita restujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme postrúhanú alebo nadrobno pokrájanú paradajku, pokrájané šampiňóny, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme opláchnutú a odkvapkanú pohánku, zalejeme vínom a vodou a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút, treba kontrolovať, aby sa pohánka nepripálila.
- 2
Nakoniec pridáme bryndzu, posekaný kôpor alebo bylinky, zľahka premiešame a necháme 10 minút pod pokrievkou mimo tepelného zdroja "dôjsť" ... Alebo dusíme dlhšie (asi 15 minút), a po pridaní a roztopení bryndze môžeme hneď podávať.
Tiež s bryndzou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano, tak robili toto jedlo v relacii JOJ, volá sa Na chalupe, s Katkou.
... ja zasa naopak robím iba na slano - na sladko som ešte neskúšala ... musím nájsť nejakú inšpiráciu ;-)
navrchu je pečené horné kuracie stehienko na rasci