Zo starého nové - bagety
Tento recept ma pokúšal už dlhšie, najmä tým, že sa použije zvyšok starého chleba -...
Talianske semifreddo
Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska,...
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...
Jednoduchý hnetený koláč so zeleným tvarohom
Pôvodný recept som dostal od Varešky Frézie68. Trošku som si ho upravil podľa vlastných chutí a...
Bábovka s ríbezľami
Mám obdobie, keď pečiem bábovky. Dnes mi učarovala s ríbezľami. Je výborná, šťavnatá....
Mandarínkové želé
Kedysi som v pekárničke robila pomarančový džem, tentokrát som mala doma krásne šťavnaté mandarinky bez kôstok...
Pečená tekvica Hokaidó
Ešte stále mám tekvičky a nejem ich. Dnes som si upiekla jednu.
Slovenská hrstková polievka
Je to výborná polievka slovenskej kuchyne, vhodná na chladnejšie dni i pôstne obdobie. Varím ju...
Polievka zo zelenej fazuľky
Zelenú fazuľku, umyjeme a nakrájame nadrobno ( môžeme použiť mrazenú, čerstvú, alebo zaváranú fazuľku...
Ružové rezy
Tento recept som našla na webe veľmi sa mi páčil tak som ho hneď vyskúšala chutil výborne
Farfalle s brokolicou a sardelami
Ide o jednoduché cestovinové jedlo, ktoré máte pripravené v priebehu 20 min. od čistenia brokolice...
Focaccia so zemiakmi a rozmarínom
Recept na tuto focacciu som dostala na moj email. Mali sme ju na obed s nakladanou...
Zeleninová zmes na špagety
Môj manžel má veľmi rád cestoviny a varím ich dosť často. No, nevedela som akú...
Kolienka s Peccorinom
Tento recept mi dal môj najlepší priateľ. Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci - dáva vyniknúť...
Falafel v pite so zeleninovým šalátom
Cícer cez noc namočíme, na druhý deň ho asi dve hodiny povaríme. Osušený cícer zomelieme...
Rascové špirálky
Rascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam....
Narodeninová torta
chcela som môjmu drahému oslávencovi urobiť prekvapenie k päťdesiatke, tak som mu vymyslela takúto tortičku....
Veľkonočný veniec
Nácvik na Veľkú noc :) Dnes som po prvykrát vyskúšala a zožal úspech, takže na veľkonočné...
Panna Cotta
Panna Cotta je známy a osviežujúci taliansky dezert, ktorý robievam vždy, ked dostanem chuť na...
Jemný jablkový koláč
Týmto rcp naväzujem na diskusiu pod názvom Jablkový mošt? kde chcem od vás poradiť čo robiť...
Tatárska omáčka z majonézy
Jeden pán z Poľska mi povedal, že často chodí služobne na Slovensko. Najviac mu chutí vyprážaný...
Maslovo-horčicovo-cesnaková nátierka
Túto nátierku používame doma ako podklad na obložené chlebíky. Kto obľubuje cesnak tak mu určite bude...
Pochúťka z paradajkového pretlaku
Tento recept robila moja mama. Dá sa jesť teplý ale aj studený z chladničky. Najradšej...
Mini kiwi muffinky
Kúpila som si malé silikónové mini formičky na muffinky a keďže som mala doma kiwi tak som...
Medový krémeš
Medový krémeš je príjemný, chutný a pomerne jednoduchý zákusok. Má viacero spôsobov prípravy. Tento...
Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...