Foto: zirafninka1
Suroviny
z 1kg múky |
|
2 - 3 ks |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
250 g (hliva, šampiňóny) |
|
1 ks |
|
1 hlavička |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Seitan pripravený z 1 kg hladkej múky (viac o príprave seitanu http://varecha.pravda.sk/recepty/rolada-z-domaceho-seitanu/11821-recept.html ) vytvarujeme do tvaru hrubšej placky. Pripravenú placku uvaríme v osolenej vode s pár zrniečkami čierneho korenia. Uvarenú placku prerežeme na 4 plátky.
-
2
V mise rozšľaháme vajíčka, pridáme lístky tymiánu, biele korenie a soľ.
-
3
Na lyžici oleja upečieme omeletu.
-
4
Omeletu rozdelíme na 4 časti.
-
5
Seitanové plátky potrieme horčicou, posypeme čierným korením a na každý položíme kúsok omelety.
-
6
Pridáme jarnú cibuľku, sušenú paradajku a vrchnú časť tymiánovej stonky. Zrolujeme. Roládky zafixujeme kuchynskou niťou. Do misy nalejeme 4 PL sójovej omáčky a každú roládku v nej namočíme z každej strany.
-
7
Na 3 PL oleja roládky z každej strany osmažíme.
-
8
Preložíme ich do pekáča, pridáme výpek a očistené huby, cibuľu pokrájanú na väčšie kúsky, petržlen, mrkvu, prekrojenú hlavičku cesnaku a pár vetvičiek tymiánu. Všetko okoreníme čiernym korením a podlejeme vývarom. Pekáč prekryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme cca 2O minút. Po 20 minútach odkryjeme a pečieme ďalších 10 min.
-
9
Z pekáča vyberieme roládky, uchovávame ich v teple. Koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak dáme do kastrolíka. Zlejeme šťavu z pekáča a pridáme víno a pár vetvičiek tymiánu.
-
10
Varíme spolu cca 5 minút. Odstavíme. Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
Diskusia k receptu