Foto: mirkajan
Už dlho hľadám čas, aby som tiež pridala niektorý z odskúšaných receptov na Varechu a teraz to prišlo... Tento recept pochádza pôvodne z jednej Zobraziť celý popisUž dlho hľadám čas, aby som tiež pridala niektorý z odskúšaných receptov na Varechu a teraz to prišlo... Tento recept pochádza pôvodne z jednej starej vegetariánskej knihy (originál bol tuším nemecký), ktorú som dostala k nejakému sviatku. Z tejto knihy bol v tom čase jediný použiteľný, do ostatných receptov neboli dostupné v tom čase všetky suroviny ( cca 20 rokov dozadu). Osvedčil sa, tak snáď zachutí aj iným.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
3-5 strúčikov |
|
1 malý |
|
2 PL |
|
3/8 l |
|
2 dcl |
|
500 g uvarená alebo červená |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
|
|
400 g |
|
Postup
-
1
Na masle upražíme do sklovita na drobno pokrájanú cibuľu.
- 2
Pridáme postrúhanú mrkvu, rozotretý cesnak a krátko podusíme.
- 3
Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, prilejeme zeleninový vývar, červené víno a povaríme 10 min.
- 4
Primiešame odkvapkanú uvarenú fazuľu, dochutíme tymiánom, soľou, mletým čiernym korením a ešte chvíľu varíme.
- 5
Nakoniec primiešame uvarené cestoviny, kyslú smotanu, premiešame a odstavíme. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu