Krétske národné jedlo

haston - fotkahaston, 28. apríla 2011
60 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg
1 kg mladá
750 g
750 g
 čerstvá , príp. iné koreninové vňate




Postup

  1. 2

    Pekáč potrieme olejom, posypeme (polo)hrubou múkou a položíme naň vyvaľkané lístkové cesto. Naukladáme naň zemiaky nakrájané na tenké (1-2 mm) plátky, posolíme, okoreníme čiernym korením, posypeme časťou tvarohu a syra, posypeme zelenou vňaťou, naukladáme cuketu rovnako natenko nakrájanú na plátky aj so šupou, posolíme, okoreníme, posypeme zvyškom tvarohu a syra, posypeme zelenou bylinkou, pokvapkáme podľa vlastného uváženia olivovým olejom a zakryjeme ďalším plátom lístkového cesta. Potrieme ho olejom a narežeme horné cesto na budúce porcie.

  2. 3

    Pri 150°C pečieme hodinu.

Diskusia k receptu

haston
áno. dá sa to kombinovať aj s baklažánom.
michsamant
Vcera som si vas tu vsimla :) Je to sice mimo recept, ale dufam, ze sa mate dobre a zdravie sluzi ako ma. Pozdravujem a prajem dobru hribarsku (ci hubovu?) sezonu :)
haston
ďakujem, miška, bodaj by to tak bolo. hubárska sezóna by tento rok mohla byť lepšia než vlani, už len aby nohy slúžili..
prajem všetko dobré na indický subkontinent :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia