Medové rezy trochu inak

richterka - fotkarichterka, 25. apríla 2011
Medové rezy trochu inak
Foto: richterka

Tento recept mám už veľmi dávno ani neviem od koho. Pečiem ich často lebo sú vynikajúce a sú o 2-3 hodinky mäkké. A konečne Zobraziť celý popisTento recept mám už veľmi dávno ani neviem od koho. Pečiem ich často lebo sú vynikajúce a sú o 2-3 hodinky mäkké. A konečne som sa naučila prikladať fotky, takže nejaké recepty na varechu pribudnú...

20 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
15 dkg
2 dkg
2 lyžice
1 káv.lyžička
5 lyžíc
45 dkg
Plnka:
1/2 l
3 lyžice
1 ks
20 dkg
20 dkg
Poleva:
8 dkg
8 dkg
3  lyžice
2 lyžice
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Hladkú múku si dáme na dosku. Všetky ostatné suroviny dáme uvariť - varíme asi 2 minúty, potom to pridáme do múky a spracujeme cesto. Ešte teplé rozdelíme na 3 (alebo aj 4) cestá. Každé vyvaľkáme a dáme piecť do rúry vyhriatej asi na 180° C. Cestá sa pečú rýchlo, je to raz-dva hotové.

  2. 2

    Plnka: Mlieko uvaríme s múkou a žĺtkom na hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme vychladnutú kašu. Naplníme pláty.

  3. 3

    Poleva: všetky suroviny dáme zohriať, ale nie uvariť, také horúce nalejeme na naplnené medové pláty a necháme v chlade stuhnúť. O 2 hodinky je mäkké a dá sa pekne krájať.

Diskusia k receptu

richterka
nabudúce sa pokúsim nafotiť aj postup, časom sa to všetko naučím. ďakujem za milé ohlasy...
havino
ukladám, máš ich krásne, ja ich mam velmi rada, aj ich robievam, len som veru musela čakať kým zmeknu, skusim tvoje
tasnim
mnam mnam milujem medove rezy ale este som ich nikdy nerobila...akosi som sa toho bala... chcem sa opytat tie suroviny na cesto, ktore varite tie 2 min.. to je 2 min ked uz vrie?
cica2
krásne sa ti vydarili, tieto medové zbožňujem:))
evanaaa
Toto si aj ja ukladám do mojej KK, páči sa mi. Asi ako dlho treba piecť cesto a pečieš na opaku plechu alebo normálne ?
Tasnim - vždy sa varenie hocičoho počíta od bodu varu, čiže ak začne vrieť, tak dve minúty. Prepáč, Richterka, že odpovedám za teba.
equus
prepácte nemalo by ist do cesta 20 dkg Palmarinu?
sovka62
Toto je ten pravý recept na medové rezy a aj so správnym postupom. Vždy sa musí dávať tekutá časť do múky, nie naopak- prisypať múku v tej zohriatej tekutej časti. Ak postup nedodržíte, cesto zostane tvrdé, ledva sa dá rozvaľkať (alebo aj nedá, kraje má celé ostrapené) a je to cítiť aj na finálnom výrobku. Preto musíte čakať aj dva dni kým zmäknú. Takže ak chcete robiť medové rezy, potom určite podľa tohto receptu, aj keď receptov je tu viac. Už som na ten postup pri jednom z receptov upozorňovala, komentár zmizol, asi sa autorka urazila, že ju chcem poúčať, ale písala som to v záujme veci.
richterka
cesto pečiem na normálnom plechu, trochu ho poprášim hladkou múkou, upečie sa rýchlo asi 7-8 minút, sledujem ho keď trochu zhnedne, dá sa potom pekne zošuchnúť z plechu. polevu varím tak, že od kedy začne variť, napočítam do 100 a vypnem. držím palce aby sa vám všetkým vydaril
ankad
Mas pravdu sovka62, toto je pravy recept, ktory pochadza zo Zapadneho Slovenska. Mozno na Strednom alebo na Vychodnom Slovensku maju ine recepty alebo postup. Moja mama ho tiez robievala takto pokial zila, a ja ho robievam uz 40 rokov. Je velmi oblubeny v rodine, na svadby a ine party ich robim.
Ja robim plnku zo skrobovej mucky (z muky som ju este nerobila) a ked platy naplnim, tak na vrch polozim plech, na vrch plechu dve tazsie knihy, takto to zatazim a do rana necham odpocivat v chladnej miestnosti. Do druheho dna vlhkost z plnky prejde do platov a pekne zmaknu. Polejem polevou, dam este do chladnicky stuhnut a potom sa mi krasne krajaju horucim nozom. Moja kamaratka z Vychodneho Slovenska sa mi vzdy stazovala, ze preco moje rezy su take krasne a jej su tvrde a plnka sa z nich vytlaca ked ich kraja? - pretoze nedala na moju radu. Po case si dala povedat a zacali sa jej darit.
janger
Pamatam si, ze @sovka ten spravny postup uz niekde spominala. Tak si tento recept odkladam. Niekedy vyskusam. @richterka , fajn, ze uz vies pridavat fotku, len tak dalej ;-). Pri buducom recepte sa ti podari uz aj cely fotopostup, uvidis :-)!
orchidea
Výborný recept, tiež robím podľa neho a medové rezy zbožňujem, vydarili sa ti perfektne.
anninkka
mam rada medove zakusky uložim si ho a vyskušam ....je lakavy
betty21
Nedávaš marhuľový lekvár? Veľmi mi pripomínajú rezy mojej mamičky, až na ten lekvár. Vyzerajú neodolateľne! Ukladám
richterka
Lekvár nedávam vôbec. V pôvodnom recepte bol písaný ríbezľový, ale my doma žiadne lekvárové koláčiky moc nemusíme. Takže odjakživa ich robím len takto a sú skutočne dobré. Treba vyskúšať.
kirtida
tento recept je vyborny. pred par dnami som ich robila prvy krat a celkovo som medove rezy robila prvy krat. vydarili sa vyborne. varim a peciem uplne bez mäsa a vajec, takze som vajcia jednoducho vynechala, a aj tak boli uplne perfektne. aj vdaka vsetkym radam v komentoch. dakujem. :)
richterka
skutočne tam ide len 2 dkg palmarinu, lebo to ide to tej zmesi čo sa hreje s medom. ospravedlňujem sa že som skôr nezareagovala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia