Foto: jody
Toto je náš tradičný Veľkonočný zákusok. Teda vlastne jediný, nič iné sladké už doma nepečieme. Aj tohoto je veru dosť. Ale bez neho u Zobraziť celý popisToto je náš tradičný Veľkonočný zákusok. Teda vlastne jediný, nič iné sladké už doma nepečieme. Aj tohoto je veru dosť. Ale bez neho u nás nie je Veľká noc. :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (na 2 srnčie chrbáty): | |
4 ks |
|
260 g |
|
10 PL |
|
260 g |
|
6 g |
|
1 PL |
|
na vymastenie |
|
na vysypanie |
|
Krém: | |
750 ml |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
150 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Oproti originálnemu receptu sme vypustili záverečnú čokoládovú polevu, proste tento koláč máme radi takto: Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a postupne pridávame 8 PL teplej vody a 10 PL oleja. Potom prisýpame preosiatu múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov.
- 2
Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu prifarbíme kakaom a dobre premiešame. Cestá vylejeme do tukom vymastených a múkou vysypaných srnčích chrbátov a pečieme pri 180-tich stupňoch 30 minút. Hneď po upečení cestá vyklopíme z foriem a necháme chladnúť.
- 3
Krém: Zlaté klasy s vanilkovým cukrom rozmiešame v mlieku a varíme do zhustnutia. Masu za občasného premiešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridávame pudingovú kašu (musí byť vychladnutá) a nakoniec koňak.
- 4
Vychladnuté upečené cestá nakrájame na pláty, potierame z jednej strany krémom a lepíme k sebe striedavo tmavé - svetlé. Zvyšný krém rozotrieme po povrchu. Koláč by sa mal odložiť do druhého dňa, aby sa piškót napil krému. Potom už len krájame na šikmé rezy. Prajem príjemnú veľkonočnú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jody je nádherný, u nás tiež veľmi obľúbený