Ratatouille v rúre fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 27. apríla 2011

Jednoduchá a chutná obmena známeho jedla :)

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
2 ks
3-4 ks
1 ČL alebo chilli vločky
1-2 ČL
1 PL (príp. papriková pasta)
1 ČL

Postup

  1. 1

    Zeleninu umyjeme, prípadne ošúpeme.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Baklážan nakrájame na hrubé plátky....

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a na kocky.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podobne nakrájame ostatnú zeleninu: mrkvu na hrubšie kolieska...

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...cuketu prekrojíme na polovice, lyžičkou vydlabeme stred (kto nechce nemusí) a nakrájame na hrubé polmesiačiky.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibuľu nakrájame na väčšie kocky, cesnak na jemné plátky.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Paradajky tiež nakrájame na veľké kocky.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zemiaky nakrájame na zhruba 0,5 cm hrubé plátky.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Všetky suroviny (okrem paradajok) vložíme do veľkej misy a zalejeme olivovým olejom.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Premiešame a ochutíme soľou, čiernym korením, chilli práškom alebo vločkami, sušenou mätou, sušeným kôprom a salçou (tuhá papriková pasta - dostať kúpiť v tureckom obchode s potravinami), prípadne možno nahradiť paprikovou pastou pálivou alebo sladkou, podľa chuti.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Všetko spolu dobre premiešame (najlepšie rukami) :)

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nakoniec opatrne primiešame aj paradajky. Zmes uložíme do ohňovzdornej misy a dáme do vyhriatej rúry.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Zeleninu pečieme na strednej mriežke pri 200 C asi 20 - 30 minút, prikryté alobalom. Potom alobal odstránime a ešte zhruba polhodinu dopekáme. Môžeme podliať trochou vody.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Toto jedlo chutí najlepšie vychladené, podávané s bielym jogurtom a bielym pečivom. Ak sa podáva teplé, je super ho posypať riadnou porciou nasekanej kôprovej vňate.

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Dobrú chuť! :)

    Ratatouille v rúre (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

letisia
Rovnakým spôsobom robím zeleninku, niekedy dávam aj stopkatý zeler, mäsitú papriku. Posypem bylinkami. Veľmi dobrú chuť má táto zelenina s orechovým olejom. Vyskúšam pridať podľa teba paprikovú pastu.
alexdidi
Aj ja robím veľmi podobne a mám to aj veľmi rada. Navrch mám rada ešte plátky parmezánu a niekedy si dávam aj rukolu.
makovicka
tiež robievam podobnú zapečenú zeleninu, ale kde si prišla na ten nadpis
sherin
zdrave, rychle jedlo, pekne nafotene :), KK
zinnajdha
Nadpis! - veď sa to tak volá, ako inak ? Ratatuj !
Tiež sa mi páči, praktickejšie než stáť nad sporákom.
zinnajdha
tam, kde nie je turecký obchod, tuhá papriková pasta sa vyrába aj u našich južných susedov (bratov maďarov) a volá sa Piros arany (čítaj piroš araň = červené zlato). Dostaľ aj pálivé (csípós), aj sladké (csemege).
nazarboncuk
áno je to praktické, aj vdaka tomu je u nás doma obľúbené :)
@cica2 ďakujem za privítanie :) doma sme zmiešaná slovensko-turecká kopa, a od svokry som si nosím recepty s ktorými by som sa s Vami rada podelila (ak mi to čas dovolí), pretože si myslím, že ich kuchyňa je jednoducho nenormálne dobrá a hlavne nenáročná na prípravu :)
toto jedlo je trocha z iného súdka, ale patrí medzi moje obľúbené. takže, dobrú chuť, alebo: Afiyet olsun! :)
frezia68
Veľmi dobré,chutné a praktické...odkedy som kúpila remosku,robím podobné a dosť často.Takže sa teším na ďaľšie recepty :-)))
nazarboncuk
@dogagador : uviedla som ako chutí najviac mne, ale 100 ľudí 100 chutí, takže :) ako ľahké letné jedlo sa môže podávať aj studené a s bielym jogurtom je to naozaj super. vyskúšaj ;) no a teoria o teplom a kôpri ..ehm...nemusí byť, hovorím komu ako chutí, ale za vyskúšanie to stojí
pivonka
Na letnú sezónu výletov som dostala úlohu provianťáka a lepší recept som nemohla získať. Je super, že sa dá jesť studené. P.S.: Pred štyrmi dňami som sa vrátila z Turecka, tvoje očko sa mi veľmi páči.
kopretina
Už mám v kuchařce. Bezvadný recept - bez velké práce a hodně jedlý. Kde je lilek, tam není chyba.
slafka
Dnes som ho mala v Ikea a teda nic moc, ale co som cakala? Tento recept bude urcite lepsi. Cez leto robievam nieco podobne, nie v rure - iba panvicova rychlovka. Hlavne som vsak chcela udelit velku pochvalu za foto tohoto fotovonaveho pribehu Jednotka s hviezdickou.
evanaaa
Ja sa už dávno chystám na niečo pdobné, dokkonca som si kúpila aj grilovacie korenie na zeleninu. Dala by som tam aj petržlen a paštrnák, majú po grilovaní ( pečení) takú sladkastú chuť, aj mrkva.
hankon
vyzerá to super, dnes sa to chystam vyskúšať :)
janger
Robievam na panvici, ale vyskusam aj takto v rure. A vitaj medzi nami :-).
katkat
inac musim povedat, ze uz som to robila dva krat, pretoze je to take dobre, ze som sa nevedela nabazit...:) s tym jogurtom a cerstvym pecivom, strasne fajnove :)
lilimi
Robila som,vyborne,ale nabuduce tam isto nedam mrkvu,ani kopor,skor bazalku.
pivonka
Dnes som si konečne spravila tvoj recept a bolo to výborné. Tým, že tam boli aj zemiaky, nepotrebovala som chlieb a zbaštuila som toho veľa.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha