Kysnutý tvarohový koláčik (vyjdú 2 záviny)
Tento recept mám od známej a rada ho občas robím,lebo je výborný,len ma trápi,že mi vždy praskne :-( Ak ho niekto pozná a vie Zobraziť celý popisTento recept mám od známej a rada ho občas robím,lebo je výborný,len ma trápi,že mi vždy praskne :-( Ak ho niekto pozná a vie ako nato,aby nepraskol....poprosím o dobrú radu :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 18 dkg |  | 
| 8 dkg |  | 
| lyžica 1 |  | 
| štipka |  | 
| 1 ks |  | 
| 1/4 sáčku |  | 
| 1,25 dcl vlažné |  | 
| 1/2 kg |  | 
| 20 dkg |  | 
| 1 ks |  | 
| /nemusia byť/ |  | 
|  | |
| 1/2 dcl |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Z mlieka,štipky cukru a droždia si urobíme kvások.Múku,cukor,soľ,olej,vajce,prášok do pečiva+kvások=všetko dobre vymiesime a necháme podkysnúť.Cesto rozdelíme na dva bochníky,ktoré vyvaľkáme a navrch dáme tvarohovú plnku a zavinieme do závinu.Zavinuté potrieme vyšľahaným žĺtkom a dáme do predhriatej rúry piecť na 180 °C približne 30,40min. 
- 2
Plnka:tvaroh,práškový cukor,vanilkový cukor,hrozienka a citrónovú kôru spolu vymiešame. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu