Falošná sacherka - torta

3sandra3 - fotka3sandra3, 27. apríla 2011
Falošná sacherka - torta
Foto: 3sandra3

Túto tortu som robila veľmi dávno, bola výborná. Musím ju urobiť znovu. Podotýkam, že foto nie je moje, ale je z časopisu. Len som Zobraziť celý popisTúto tortu som robila veľmi dávno, bola výborná. Musím ju urobiť znovu. Podotýkam, že foto nie je moje, ale je z časopisu. Len som chcela, aby ste videli, aké je to cesto. Torta je fakt unikátna. Skúste.

Suroviny

6 ks
200 g
160 g
200 g
170 g
250 g
1 PL
Poleva:
120 g
100 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom dopenista. Nad parou rozpustíme polámanú čokoládu a primiešame ju k žĺtkom. Pridávame múku a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy, v ktorej máme papier na pečenie. Upečieme v mierne vyhriatej rúre.

  2. 2

    Vychladnutý korpus natrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou- t.j. maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame.

  3. 3

    Šľahačku s jednou lyžicou prášk. cukru vyšľaháme a podávame k torte.

Diskusia k receptu

3sandra3
táto torta je fakt super.... takmer celá čokoládová.... recept mám z časopisu z roku 1994.... a čo keby sme ju teda nazvali inak--- napr. čokoládová - alebo Falošná sacherka... neviem, je to škoda, nedať ostatným recept
noelia
Velmi pekne dakujem za recept ! Dnes mam narodeniny a rozhodla som sa zanechat tradiciu a nepiect svoju oblubenu "pusy tortu" od mojej maminky a upeciem si sacherku....tak velmi ma po precitani receptu zaujala......akurat ju mozno polejem polevou "ganache".....ta mi neuveritelne chuti. A potom to uz bude vylozene "pseudosachertorta".....ale hlavne, ze nam bude chutit.....takze este raz velmi pekne dakujem !
tonya
Dobrý deň,včera som upiekla túto tortu a nedá mi neopýtať sa či prášok do pečiva tam naozaj nejde .Inak je výborná len trošku ubytá:-)
tonya
Dobrý deň,včera som upiekla túto tortu a nedá mi neopýtať sa či prášok do pečiva tam naozaj nejde .Inak je výborná len trošku ubytá:-)
3sandra3
@tonya prášok do pečiva tam nejde,,, ona je čokoládová, možno preto sa vám zdá byť taká ťažká... či ubitá neviem.
tonya
Ďakujem pekne za odpoveď ,ja som asi urobila chybičku že som do čokolády dala trochu vody lebo keď som ju topila bola stále taká hustá
ale aj tak sa zjedla rýchlo a všetkým chutila .Určite ju budem znovu robiť a asi vyskúšam tú polevu ganache :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia