Našla som doma recepty z roku 1994.
40 minút
na 180 el.rúra °C
na 180 el.rúra °C
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
trocha |
|
2 dcl vlažné |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
trocha |
|
30 g |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
200 g |
|
1 dcl |
|
Posýpka: | |
200 g |
|
170 g |
|
100 g |
|
trocha |
|
Postup
-
1
kvások: trocha vlažného mlieka a kryšt.cukor a droždie. Necháme napučať. Cesto: do misy dáme múku, maslo, prášk. cukor, soľ, mlieko, vajcia, vanilkový cukor, citr. kôru a kvások. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozotrieme na vymastenú, vymúčenú okrúhlu formu, navrch dáme lekvárovú plnku - t.j. lekvár zmiešame s rumom.
- 3
Na plnku dáme posýpku, ktorú si pripravíme zmiešaním orechov, masla, múky a škorice. Koláč vo forme necháme ešte pol hodiny kysnúť a potom upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu