Našla som doma recepty z roku 1994.
40 minút
na 180 el.rúra °C
na 180 el.rúra °C
Suroviny
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| trocha |
|
| 2 dcl vlažné |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| trocha |
|
| 30 g |
|
| 1 KL |
|
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 1 dcl |
|
| Posýpka: | |
| 200 g |
|
| 170 g |
|
| 100 g |
|
| trocha |
|
Postup
-
1
kvások: trocha vlažného mlieka a kryšt.cukor a droždie. Necháme napučať. Cesto: do misy dáme múku, maslo, prášk. cukor, soľ, mlieko, vajcia, vanilkový cukor, citr. kôru a kvások. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozotrieme na vymastenú, vymúčenú okrúhlu formu, navrch dáme lekvárovú plnku - t.j. lekvár zmiešame s rumom.
- 3
Na plnku dáme posýpku, ktorú si pripravíme zmiešaním orechov, masla, múky a škorice. Koláč vo forme necháme ešte pol hodiny kysnúť a potom upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu