Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami
K stolu, aj do prírody! Pre gazdiniaka, no týmto variantom „obloženého chlebíka“ sa zavďačíte...
Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou
Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...
Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou
Úžasne jemná a šťavnatá bábovka. Pripravuje sa pomerne jednoducho aj keď kysnuté cesto potrebuje trochu viac...
Minipizza z lístkového cesta
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...
Jarná špenátová roláda
Špenát najskôr rozmrazíme (môže byť aj čerstvý, len je potrebné ho tepelne upraviť, aby mal...
Prívarok z cukety a červenej šošovice
Fádne na výzor, ale chuťovo dobré, ľahké a jednoduché jedlo.
Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom
Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty...
Hrnčeková bábovka z tvarohu
Veľmi jednoduchá, bez šľahania snehu, bez vymiešavania masla, pekne v jednej miske...
Pikantný zeleninový krém
Relatívne nenáročná, ale zato lahodná krémová polievka zo surovín, ktoré má väčšina z nás vždy...
Bezlepkový medovo-orechový koláč
Ak ste si už niekedy v cukrárni dali medovo-orechový koláč, verím, že to nebolo posledný...
Hovädzie plátky Nany spod Bankova
Nana, milovaná babička mojej vzácnej pani a jej brata Lacka, ktorú nazývali Nanáčka, ale...
Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.
Sardinkové placky
Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si...
Hrnčekový mrkvový koláč
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, nastrúhanú alebo najemno nasekanú mrkvu, struhané/sekané...
Skoro konfit
Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...
Bezlepkové slané tyčinky z dvoch ingrediencií
Keď už sa nám zunuje sladké, je dobré mať po ruke šikovný a rýchly recept na...
Zemiaková ryža
Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej...
Cviklové palacinky s marinovaným lososom
Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru,...
Brownies bez lepku
Brownies je koláčik pôvodom z Ameriky, ktorý sa teší čím ďalej tým väčšej obľube aj u...
Veterníčky
Naše najobľúbenejšie koláčiky už som vyskúšala veľa receptov ale tento je najlepší podľa mňa.
Sardinková nátierka
Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje...
Šmirkas
Chutná, zdravá náterierka vhodná nielen na desiatu. Pochádza z liptovského regiónu.
Čičmianske trhané halušky
Jednoduchý chutný recept na prípravu halušiek trochu inak. Z rozprávkovej lokality - Čičmian.