Roláda Eclair fotorecept
Foto: kucharka
Táto roláda je taký pokušiteľ... Keď je v chladničke, tak vás stále niečo pokúša, aby ste na ňu chodili... Recept je od mojej obľúbenej Nadiya Zobraziť celý popisTáto roláda je taký pokušiteľ... Keď je v chladničke, tak vás stále niečo pokúša, aby ste na ňu chodili... Recept je od mojej obľúbenej Nadiya Hussain.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
200 ml |
|
85 g |
|
115 g |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Krém: | |
300 Ml |
|
2 PL |
|
4-5 PL |
|
Poleva: | |
80 g |
|
50 g |
|
50-70 ml |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Vodu, maslo, cukor a soľ dáme do hrnca a pomaly zohrejeme, aby sa maslo a cukor roztopili.
-
2
Tesne pred bodom varu hrniec stiahneme z ohňa a rýchlo prisypeme múku. A rýchlo miešame, aby sa nevytvorili hrčky.
-
3
Miešame a miešame... Cesto by malo byť hladké a odliepať sa od stien hrnca.
-
4
Postupne, po jednom, začneme pridávať vajcia.
-
5
Vždy, až keď je cesto dobre vymiešané a spojené, pridáme ďalšie vajce.
-
6
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech je veľkosti približne 20x30 cm. Mokrými prstami môžeme “upackať” bublinky. Pečieme asi tak 25 minút na 180 stupňov.
-
7
Hneď po upečení cesto opatrne pozdĺžne zatočíme do čistej utierky. Necháme vychladnúť aspoň 20 minút.
-
8
Zatiaľ vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom. Polevu urobíme tak, že všetky suroviny pomaly rozpustíme nad parou. Rozvinieme cesto ( nezabudnúť na utierku :-)) . Natrieme karamelovým Salkom a šľahačkou a zrolujeme.
-
9
Polejeme/potrieme čokoládovou polevou.
Ja si to predstavujem, ze najprv na rozvinuté cesto natrieme Salko a potom na to este šľahačku. Alebo Salko zamiešame do vyšľahanej šľaačky a natrieme?
V bode 8 je to jasne napísané najskôr dáš salko a na vrch šľahačku, vidieť to aj na fotke. Pozri si to @Marienka44 .
@Atina47 , ak maju vnucence radi sladke, tak ich potesis!
@Pivonka , @Marienka44 , ten cukor ide do slahacky. Na rozmotane cesto sa najskor natrie karamel a potom nato sa navrstvi slahacka. Ak sa vam zda dost sladke, mozte vyslahat slahacku bez cukru.
Pekne popoludnie.
Sa smeješ,ale akurát dnes je na cas.sk článok:"Chceli niečo dobré navariť,skončilo sa to katastrofou" a tam je toto: "Susede sa podarilo zavinúť štrúdľu aj s utierkou. Nastal problém - ako tú utierku dostať odtiaľ preč." ☺
Sa smejem a smejem. Mojej kamaratke sa pred rokmi podarilo nieco podobne. Robila roladu a zabudla stiahnut peciaci papier. Zarazila sa ale dost rychlo, ked si uvedomila, ze sa jej marmelada natiera ovela, ovela lahsie ako obycajne. Ale zabudnut utierku? Stat sa to mne, tak ani nepipnem. Strudlu aj s utierkou zlikvidujem a budem zatlkat. Skutok sa nestal.
Zopar katastrofalnych pribehov z kuchyne mam aj ja ... a cim horsie sa stalo, tym viac sa teraz na tom smejeme... :-))))
Este som nepocula ze sa da odpalovane cesto robit aj z bravcovej masti.... hadam niekedy vyskusam.
Pekny vecer.