Roláda Eclair fotorecept

kucharka - bez fotkyKucharka, 1. mája 2019 22:14
Ďalšie recepty »
Roláda Eclair (fotorecept)Foto: kucharka

Táto roláda je taký pokušiteľ... Keď je v chladničke, tak vás stále niečo pokúša, aby ste na ňu chodili... Recept je od mojej obľúbenej Nadiya Hussain.

30 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
200 ml
85 g
115 g
3 ks
1 PL
 štipka
Krém:
300 Ml
2 PL
4-5 PL
Poleva:
80 g
50 g
50-70 ml
1 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vodu, maslo, cukor a soľ dáme do hrnca a pomaly zohrejeme, aby sa maslo a cukor roztopili.

    Roláda Eclair (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tesne pred bodom varu hrniec stiahneme z ohňa a rýchlo prisypeme múku. A rýchlo miešame, aby sa nevytvorili hrčky.

    Roláda Eclair (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Miešame a miešame... Cesto by malo byť hladké a odliepať sa od stien hrnca.

    Roláda Eclair (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postupne, po jednom, začneme pridávať vajcia.

    Roláda Eclair (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vždy, až keď je cesto dobre vymiešané a spojené, pridáme ďalšie vajce.

    Roláda Eclair (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech je veľkosti približne 20x30 cm. Mokrými prstami môžeme “upackať” bublinky. Pečieme asi tak 25 minút na 180 stupňov.

    Roláda Eclair (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hneď po upečení cesto opatrne pozdĺžne zatočíme do čistej utierky. Necháme vychladnúť aspoň 20 minút.

    Roláda Eclair (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zatiaľ vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom. Polevu urobíme tak, že všetky suroviny pomaly rozpustíme nad parou. Rozvinieme cesto ( nezabudnúť na utierku :-)) . Natrieme karamelovým Salkom a šľahačkou a zrolujeme.

    Roláda Eclair (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Polejeme/potrieme čokoládovou polevou.

    Roláda Eclair (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist