Vývar z teľacích kostí fotorecept

zolik - fotkazolik, 2. mája 2019 22:13
Ďalšie recepty »
Vývar z teľacích kostí (fotorecept)Foto: zolik

Je to doma vyrobený polotovar. Využitie je variabilné. Ako aj obmieňanie prísad a korenín. Použiteľné ako polievka hneď po uvarení. Inak na podlievanie dusených mias, gulášov, ragú či zeleninových kremových polievok. Keď si tento vývar, bouillon pripravíte vo väčšom množstve a po porciách zamrazíte, tak máte vždy po ruke svoju vlastnú verziu a verím, že aj zdravšiu k tzv. bujónu v kocke.

20 min
príprava
240 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1-2 ks
150-200 g
1-2 ks
1 ČL
1 ks
1 ks
1/2 ČL
1 ČL
1-1 1/2 l
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Neošúpanú, rozpolenú cibuľu vložíme reznou stranou do suchého hrnca a necháme opekať až priam do čierna. Asi 6-8'.

    Vývar z teľacích kostí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme kosti a tiež zľahka opečieme. Myslím tým nie až do čierna ako tú cibuľu. Zalejeme studenou vodou a NESOLÍME! Necháme zovrieť. Stíšime na "brblotanie" a odšumujeme a odšumujeme. Tento proces máme tak na dve hodiny. Priebežne treba pozrieť, či netreba pozbierať vyzrážanú penu.

    Vývar z teľacích kostí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po tých dvoch hodinách pridáme mrkvu, zeler, neošúpaný ľahko rozpučený cesnak, celé čierne korenie, klinček, bobkáč a varíme do zmäknutia zeleniny. Na tomto mieste môžete aj experimentovať. Pridať rôzne iné korenia (jalovec, kurkuma, rasca, chilli atď.) alebo zeleninu (kaleráb, kel, pór atď.)

  4. 4

    Až teraz asi po 1/2 hodine varu, keď máme zeleninu tak na pol zmäknutú, pridáme soľ a ešte 10-15 minút povaríme. Pokiaľ chceme tento Bouillon použiť ako polotovar, tak solíme pomenej. Odstavíme a scedíme cez sitko vystlané čistým plátnom.

    Vývar z teľacích kostí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A máme čistý vývar z teľacích kostí. Táto fotka nie je najšťastnejšia, ale už bola noc a v kuchyni nemám centrálne osvetlenie.

    Vývar z teľacích kostí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som si hneď a zaraz naložila peknú porciu. A čo, že bola polnoc?

    Vývar z teľacích kostí (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist