Teľací vývar
Teľací vývar

Vývar z teľacích kostí fotorecept

zolik - fotkazolik, 2. mája 2019
Vývar z teľacích kostí (fotorecept)
Foto: zolik

Je to doma vyrobený polotovar. Využitie je variabilné. Ako aj obmieňanie prísad a korenín. Použiteľné ako polievka hneď po uvarení. Inak na podlievanie dusených mias, gulášov, ragú či zeleninových kremových polievok. Keď si tento vývar, bouillon pripravíte vo väčšom množstve a po porciách zamrazíte, tak máte vždy po ruke svoju vlastnú verziu a verím, že aj zdravšiu k tzv. bujónu v kocke.

20 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1-2 ks
150-200 g
1-2 ks
1 ČL
1 ks
1 ks
1/2 ČL
1 ČL
1-1 1/2 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Neošúpanú, rozpolenú cibuľu vložíme reznou stranou do suchého hrnca a necháme opekať až priam do čierna. Asi 6-8'.

    Vývar z teľacích kostí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme kosti a tiež zľahka opečieme. Myslím tým nie až do čierna ako tú cibuľu. Zalejeme studenou vodou a NESOLÍME! Necháme zovrieť. Stíšime na "brblotanie" a odšumujeme a odšumujeme. Tento proces máme tak na dve hodiny. Priebežne treba pozrieť, či netreba pozbierať vyzrážanú penu.

    Vývar z teľacích kostí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po tých dvoch hodinách pridáme mrkvu, zeler, neošúpaný ľahko rozpučený cesnak, celé čierne korenie, klinček, bobkáč a varíme do zmäknutia zeleniny. Na tomto mieste môžete aj experimentovať. Pridať rôzne iné korenia (jalovec, kurkuma, rasca, chilli atď.) alebo zeleninu (kaleráb, kel, pór atď.)

  4. 4

    Až teraz asi po 1/2 hodine varu, keď máme zeleninu tak na pol zmäknutú, pridáme soľ a ešte 10-15 minút povaríme. Pokiaľ chceme tento Bouillon použiť ako polotovar, tak solíme pomenej. Odstavíme a scedíme cez sitko vystlané čistým plátnom.

    Vývar z teľacích kostí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A máme čistý vývar z teľacích kostí. Táto fotka nie je najšťastnejšia, ale už bola noc a v kuchyni nemám centrálne osvetlenie.

    Vývar z teľacích kostí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som si hneď a zaraz naložila peknú porciu. A čo, že bola polnoc?

    Vývar z teľacích kostí (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Obed, Polievky, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
V první řadě by tě @Angelikasch , musel někdo pozvat, aby si sa ponúkla. Kalný vývar vyjde někdy každému. Ale to ty prostě nemůžeš vědět. Přeji ti, abys měla vždy všetko čisté.
@Angelikasch (5.5.2019 17:56)

Jasne. To si varila Ty? Alebo je fotka skopirovana? Pre lepsiu ilustraciu? Tak uved zdroj.
Som viac (velmi viac ako velmi viac) za to, ze si tuto FOTO niekde SKOPIROVALA.
Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 29. júla 2012 19:39
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
sak ja tiez netvrdim, ze varim jak sefkuchar Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 29. júla 2012 19:39
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Si uboha
a nech mi redakcia da aj Stopku, …
SI UBOHA


Ale ze mu ZOBERIES jeho fotku ? ABY SI MNA SKRITIZOVALA?