Foto: olinecka
Tieto rožky sú vhodné pre všetkých, ktorí majú rady pizzu.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
600 g |
|
300 ml vlažné |
|
1/2 kocky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1,5 dcl |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
2-3 ČL |
|
(sladký alebo pikantný) |
|
150 g |
|
150 g (plátky) |
|
strúhaný (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Do vlažného mlieka dáme 1 ČL cukru, 1 PL muky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, zamiešame oregano, pridáme kvások, olej a soľ.
-
3
Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
V miske zmiešame kečup a korenie na pizzu. Tvrdý syr nastrúhame, šunku pokrájame.
-
6
Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých bochníkov.
-
7
Rozvaľkáme natenko, potrieme ochuteným kečupom a radielkom pokrájame na 8 trojuholníkov. Poukladáme šunku, plátkový syr a zrolujeme širšou stranou dovnútra.
-
8
Plech vyložíme papierom na poukladáme rožky, posypeme postrúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 20 - 25 minút.
-
9
Po upečení podávame ešte teplé, ale dobré sú aj vychladnuté. Dobrú chuť.
To bude, spokojný.