Francúzsky makový krémeš fotorecept

olinecka - fotkaOlinecka, 1. mája 2019 8:06
Ďalšie recepty »
Francúzsky makový krémeš (fotorecept)Foto: olinecka

Tento krémeš je fantastický, odporúčam ho vyskúšať.

50-60 min
príprava
8-10 min
na 180 °C

Suroviny

Makové cesto:
6 ks
150 g
150 g
100 g mletý
3 PL vlažná
1/2 dcl
1/2 bal.
Medové cesto:
300 g
100 g
1 ks
1 ks
50 g
1 PL
1 ČL
Krém:
3 ks
4-5 PL
700 ml
2 bal.
250 g
Okrem toho:
300 ml
 (na potretie korpusu)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Ingrediencie na makové cesto.

    Francúzsky makový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ingrediencie na plnku.

    Francúzsky makový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Makové cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne striedavo pridávame vlažnú vodu, olej, múku zmiešanú práškom do pečiva a mak.

    Francúzsky makový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 20 minút.

    Francúzsky makový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medové cesto: Do misy dáme všetky ingrediencie na medové cesto a rukou vypracujeme hladké cesto. Preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme natenko a upečieme 2 pláty. Plech vymastíme a vysypeme múkou a pomocou valčeka plát cesta prenesieme na plech 30x40 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 8-10 minút do zlatista. Jeden medový korpus po upečení potrieme džemom.

    Francúzsky makový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém: V mlieku uvaríme vanilkový puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Cukor a žĺtky vymiešame do hladka a spojíme s maslom. Polovicu krému natrieme na medový korpus, ktorý sme potreli džemom.

    Francúzsky makový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém položíme makový korpus a rozotrieme druhu polovicu plnky. Smotanu vyšľaháme do tuha a nanesieme na vanilkovú plnku. Prikryjeme druhým medovým plátom. Vložíme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny stuhnúť. Boky upravíme, pokrájame na kocky, ktoré môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Francúzsky makový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist