![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marocká bravčová panenka
Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mrkvový šalát
Aj z "obyčajnej" mrkvy sa dá pripraviť výborný šalát, ktorý s kúskom chleba alebo pečivom bude...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Semienkové chipsy
Extra chrumkavé, tenučké, vypečené, s mega porciou semienok- tu je môj návod na Vašu novú závislosť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkovo-škoricové slimáky bez pridaného cukru
3 jablká nastrúhame na jemno, nechávame aj šťavu. Pridáme jogurt, múku a sódu bikarbónu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sýty šošovicový šalát
Šošovicu necháme namočenú odstáť asi hodinu a následne ju uvaríme (pozor nerozvariť). Uvarenú ju scedíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuskusový šalát so stonkovým zelerom
Mám rada kuskus ako univerzálnu potravinu. Hodí sa nielen ako príloha, ale aj ako základ šalátov a iných jedál....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená paprika plnená kuskusom podľa moderátorky Kvetky Horváthovej
Televízna moderátorka Kvetka Horváthová sa rada stravuje pestro. A toto je jeden z jej obľúbených receptov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cícerová polievka so stonkovým zelerom
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zdravé guľky z jačmenných krúp
Jačmenné krúpy uvaríme vo vode, scedíme a necháme vychladnúť. V sekáčiku krúpy zomelieme. Nie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát v tvare vianočného venca
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ceviche de pescado
Peruánska špecialita, ktorá sa môže javiť, že je len pre odvážnych, ale to je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hŕstková polievka
Hŕstku premyjeme a vopred namočíme asi na hodinu. Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na troche oleja spolu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grécke bujurdi
Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolová polievka
Mrkvu, petržlen a zeler nastrúham na hrubom strúhadle alebo nakrájam na menšie kocky. V hrnci...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia v parnom hrnci
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát
Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémová tekvicová polievka so zemiakmi
Voňavá krémová tekvicová polievka počas jesene zasýti aj zahreje. A nielen žalúdok, ale aj dušu, pretože sa v nej dajú krásne zužitkovať varené zemiaky zo včerajšieho obeda a nič tak nevyjde nazmar....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená paprika plnená prosom
Prekvapujúcejšia ako zábavná šou plná farebných svetiel je táto pečená paprika, ktorú sme namiesto ryže naplnili...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Omeleta s brokolicovou náplňou
Omeleta je rýchlo pripravený pokrm. Čo tak ozvláštniť ju brokolicou?
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sójový šalát
Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cviklové kvietky
Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej
Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka z maslovej tekvice s hubami shiitake
Všetku pripravenú zeleninu si očistíme a nakrájame.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jogurtový pohár s ľanovými semienkami
Ľanové semienka nemusia byť postrachom v kuchyni. Dajú sa využiť tak, že aj ich odporcovia...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Müsli koláč s ovocím
Do menšej zapekacej misky dáme banán a rozpučíme ho vidličkou. Pridáme ovocie, chia semienka, ...