Uhorkové gazpacho s avokádom
Veronika Lucáková
mesačník Varecha, dnes 12:30
mesačník Varecha, dnes 12:30

Foto: Shutterstock
Super letné osvieženie.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks |
|
300 g (aj so šupkou) |
|
200 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo hrianky) |
|
Postup
-
1
Avokádo prekrojíme, zbavíme kôstky a dužinu dáme do mixéra.
- 2
Pridáme umytú, na kocky nakrájanú uhorku aj so šupkou. Prilejeme kyslé mlieko, jogurt, citrónovú šťavu, med, ocot, soľ a korenie.
- 3
Všetko spolu dôkladne rozmixujeme a dáme schladiť.
- 4
Servírujeme v pohárikoch alebo v miskách, podľa chuti dozdobené bylinkami, olejom, plátkami uhorky a s chrumkavými krekrami alebo hriankami.
Tiež gazpacho:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu