Prímorský sendvič

lunter - fotkalunter, 30. júla 2025. Komerčný recept.
Prímorský sendvič
Foto: lunter

Tento jednoduchý a svieži recept na vegánsky sendvič je inšpirovaný prímorskými chuťami. Kombinuje rastlinnú tofu nátierku s čerstvou rukolou, červenou cibuľou, kaparami a Zobraziť celý popisTento jednoduchý a svieži recept na vegánsky sendvič je inšpirovaný prímorskými chuťami. Kombinuje rastlinnú tofu nátierku s čerstvou rukolou, červenou cibuľou, kaparami a nakladanými uhorkami. Všetko sa podáva medzi jemne chrumkavým, na panvici ogrilovaným chlebom. Výsledkom je chutný, ľahký a zároveň sýty sendvič, ktorý je ideálny na rýchly obed alebo večeru – hotový za pár minút.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

8 krajcov (alebo celozrnný)
200 g
1 ks malá
40 g
80 g
100 g čerstvá (alebo miešaný šalát)



Postup

  1. 1

    Nátierku natrieme na jednu stranu každého plátka chleba.

  2. 2

    Na každú polovicu dáme rukolu, nakrájanú červenú cibuľu, scedené kapary a nakladané uhorky.

  3. 3

    Na vrch položíme ďalší plátok chleba, čím vytvoríme sendvič.

  4. 4

    Vonkajšie strany sendvičov potrieme trochu oleja a grilujeme na strednej teplote, asi 2–3 minúty z každej strany, kým nebudú zlatohnedé.

  5. 5

    Nakoniec sendviče nakrájame na trojuholníky a podávame.

Diskusia k receptu

velimir
"Sendvič je vraj inšpirovaný prímorskými chuťami... akurát sa zdá, že more navštívil len cez Google Street View. Keby sa aspoň raz kúpal vo vlnách, mohol si pokojne hovoriť 'Prímorský (0,6 % sušené morské riasy)