Zemiaky s marinovaným feniklom a vajíčkami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 06:00
mesačník Varecha, dnes 06:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (drobné) |
|
1 buľva |
|
z 1 citróna |
|
2 PL |
|
8 strúčikov |
|
2 ks |
|
1 zväzok |
|
|
|
|
|
Dresing: | |
250 g |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Umyté zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na polovice.
- 2
Fenikel očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme ich do misy a zalejeme šťavou z jedného citróna a jednou lyžicou olivového oleja. Ľahko osolíme a necháme marinovať.
- 3
Vajcia uvaríme na hniličku, schladíme a ošúpeme. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Na panvici zahrejeme zvyšný olej a plátky na ňom krátko opečieme dozlatista. Opečený cesnak zmiešame so zemiakmi. Pridáme prekrojené vajcia a marinovaný fenikel.
- 4
V mixéri zmixujeme ingrediencie na dresing a nalejeme ich na šalát. Posypeme nakrájanou žeruchou a čerstvo zomletým čiernym korením.
Tiež s feniklom:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu