
Ryžový šalát
Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa...

Zapekané zemiaky – gratin
Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...

Batatové chipsy
Bataty umyte a nakrájajte na tenké kolieska (skúste ich nakrájať na rovnakú hrúbku). Dajte ich do...

Výborná syrová omáčka
Smotanu dáme do hrnca a necháme zohriať. Metličkou v nej rozmiešame tavené syry.

Domáce krutóny do polievky
Do krémovej polievky sa ideálne hodia chrumkavé kúsky chleba či pečiva. Čerstvo doma pripravené krutóny chutia...

Parená knedľa v domácej pekárničke
Do nádoby pekárničky nalejeme zohriate mlieko, jedno vajce, olej a nadrobené čerstvé droždie. Počkáme...

Silvestrovské dipy
Keď je čas oslavovať, pripravte výborné dipy, do ktorých si hostia môžu namáčať pečivo, ...

Sviatočný zemiakový šalát
Cibuľu ošúpeme, nakrájame, dáme do misy s 3 PL octu a 100 ml teplého vývaru....

Domáca tatárska omáčka
Chutná príloha k pečeným aj vyprážaným jedlám, to je fajnová „tatárka“. Nájdite si čas a...

Pečené pučené zemiaky
Zemiaky umyjeme a vcelku uvaríme v osolenej vode. Plech vystelieme papierom na pečenie a vysypeme naň...

Zemiakový šalát k rybe
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme vychladnúť a následne ich ošúpeme s...

Halušky ako príloha
Tieto halušky su univerzálne, jednoduché a použiteľné k mäsu, soté, gulášu, ale aj...

Naše obľúbené pečené zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky. Umyjeme ich a necháme dobre odkvapkať.

Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát
Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...

Náš zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a taktiež uvaríme...

Jednoduchý zemiakový šalát bez majonézy
Výborná príloha k pečenému aj vyprážanému mäsku či zelenine. Na tento jednoduchý zemiakový šalát potrebujete len...

Cuketovníky ako príloha
Bola to príloha k bravčovému mäsu dusenému na čerstvých hríboch. K plackám, ktoré nám ostali,...

Sušené paradajky v olivovom oleji
Delikatesa, ktorú si môžeme pripraviť aj z vlastnej úrody. Výborná príloha do šalátov, na...

Kefírový dip s avokádom
Kefírový dip s avokádom na našom stole nikdy nesmie chýbať. Je osviežujúci a hodí sa k...

Domáca kapiová nátierka
Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období....

Domáce bazalkové pesto
Bazalkové pesto si môžeme pripraviť aj doma. Príprava je rýchla a jednoduchá. V chladničke pesto...

Zavárané lúpané paradajky v pretlaku
Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...

Dusená hlávková kapusta k pečenému mäsu a knedliam
Jednoduchá chutná príloha, bez ktorej si nevieme predstaviť pečené mäso a knedle. Našu obľúbenú dusenú...

Rýchly domáci kečup
V sezóne čerstvých paradajok je ideálne využiť ich naplno. Aj na tento náš rýchly domáci kečup,...

Úžasná plnená paprika z rúry
Výborná plnená paprika pripravená dole v rúre. Žiadne miešanie, žiadne státie pri hrnci, či...

Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.

Bulharská studená polievka tarator
Je to veľmi dobré osvieženie v týchto horúcich dňoch. Ja ju takto robím a chutí nám...