Rýchla ryža z mikrovlnky
Nezahadzujte tento recept, kým ho nevyskúšate. Chuť je výborná a počas náročného týždňa vám tento recept vie ušetriť veľa času. Vyskúšajte s ryžou Zobraziť celý popisNezahadzujte tento recept, kým ho nevyskúšate. Chuť je výborná a počas náročného týždňa vám tento recept vie ušetriť veľa času. Vyskúšajte s ryžou SOS Classic, alebo aj iné ryže značky SOS.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do veľkej misy pridajte 300 ml vody a zohrejte ju v mikrovlnnej rúre 1-2 minúty, aby dosiahla teplejšiu teplotu.
- 2
Do misy pridajte premytú ryžu, cesnak, olivový olej a soľ. Premiešajte.
- 3
Misku prikryte potravinovou fóliou a urobte v nej dierky.
- 4
Ryžu varte v mikrovlnke pri 800 W 13 minút. Tento čas sa môže mierne líšiť v závislosti od výkonu vašej mikrovlnnej rúry.
- 5
Po uplynutí doby varenia nechajte ryžu ešte 5 minút odpočívať v mikrovlnnej rúre. Tento proces umožňuje ryži, aby dokončila absorbovanie vody. Opatrne odstráňte fóliu alebo veko, aby ste sa vyhli popáleniu parou.
- 6
Ryžu načechrajte vidličkou, aby sa uvoľnili zrnká a preneste ju na tanier alebo servírovací tanier. Ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, ktorá dodá nádych farby a vône.
Tiež mikrovlnky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu