Mandľová ryža

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 18:00. Komerčný recept.
Mandľová ryža
Foto: ryzasos

Mandľová ryža je jednoduchý a elegantný recept, ktorý spája jemnosť ryže SOS Long s chrumkavosťou lúpaných mandlí. Toto jedlo vyniká svojou všestrannosťou, perfektne Zobraziť celý popisMandľová ryža je jednoduchý a elegantný recept, ktorý spája jemnosť ryže SOS Long s chrumkavosťou lúpaných mandlí. Toto jedlo vyniká svojou všestrannosťou, perfektne sa hodí ako príloha k špeciálnym jedlám alebo ako originálna možnosť na každodenné prekvapenie.

2-4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
3 PL
70 g
1 ks
500 ml horúca
 hrsť




Postup

  1. 1

    Vložte mandľové lupienky na suchú panvicu a zohrejte na miernom ohni. Za stáleho miešania opekajte 3 minúty, aby sa nepripálili, a opekajte do svetlohneda.

  2. 2

    Vo veľkej panvici rozpustite tri polievkové lyžice masla na strednom ohni. Pridajte cibuľu nakrájanú na pásiky a restujte do mäkka a jemne zlatistej farby. Tento proces tvorí aromatický základ pokrmu a zabezpečuje, že ryža absorbuje všetku chuť ingrediencií.

  3. 3

    Pridajte ryžu SOS Long na panvicu a miešajte 2-3 minúty, aby sa zrnká naplnili chuťou základu.

  4. 4

    Pridajte mandle a premiešajte, aby sa dobre premiešali so zvyškom ingrediencií. Zalejte 500 ml horúcej vody a pridajte štipku soli. Priveďte do varu, potom znížte teplotu, panvicu prikryte a varte 11-13 minút, kým ryža nezmäkne a neabsorbuje tekutinu.

  5. 5

    Keď je ryža uvarená, odstavte a nechajte 3-5 minút postáť pod pokrievkou. Pridajte hrozienka a jemne premiešajte.

  6. 6

    Ryžu naservírujte na jednotlivé taniere a navrch posypte opraženými mandľami pre chrumkavosť. Ak chcete, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si toto jedinečné jedlo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia