Foto: ryzasos
Mandľová ryža je jednoduchý a elegantný recept, ktorý spája jemnosť ryže SOS Long s chrumkavosťou lúpaných mandlí. Toto jedlo vyniká svojou všestrannosťou, perfektne Zobraziť celý popisMandľová ryža je jednoduchý a elegantný recept, ktorý spája jemnosť ryže SOS Long s chrumkavosťou lúpaných mandlí. Toto jedlo vyniká svojou všestrannosťou, perfektne sa hodí ako príloha k špeciálnym jedlám alebo ako originálna možnosť na každodenné prekvapenie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vložte mandľové lupienky na suchú panvicu a zohrejte na miernom ohni. Za stáleho miešania opekajte 3 minúty, aby sa nepripálili, a opekajte do svetlohneda.
- 2
Vo veľkej panvici rozpustite tri polievkové lyžice masla na strednom ohni. Pridajte cibuľu nakrájanú na pásiky a restujte do mäkka a jemne zlatistej farby. Tento proces tvorí aromatický základ pokrmu a zabezpečuje, že ryža absorbuje všetku chuť ingrediencií.
- 3
Pridajte ryžu SOS Long na panvicu a miešajte 2-3 minúty, aby sa zrnká naplnili chuťou základu.
- 4
Pridajte mandle a premiešajte, aby sa dobre premiešali so zvyškom ingrediencií. Zalejte 500 ml horúcej vody a pridajte štipku soli. Priveďte do varu, potom znížte teplotu, panvicu prikryte a varte 11-13 minút, kým ryža nezmäkne a neabsorbuje tekutinu.
- 5
Keď je ryža uvarená, odstavte a nechajte 3-5 minút postáť pod pokrievkou. Pridajte hrozienka a jemne premiešajte.
- 6
Ryžu naservírujte na jednotlivé taniere a navrch posypte opraženými mandľami pre chrumkavosť. Ak chcete, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si toto jedinečné jedlo.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu