Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.
Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...
Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....
Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.
Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...
Kohút na víne
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...
Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....
Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...
Kurča na provensálsky spôsob
Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...
Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...
Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...
Plnené bravčové kotlety s jablkami
Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...
Parížske rezne
Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...
Rybí koláč s paradajkami
Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť,...
Guláš z kapra
Cibuľu posekáme, papriky rozpolíme, zbavíme semien a nakrájame na rezance. Zeler nakrájame na kocky,...
Rybacie soté
Na rozohriatom oleji opražíme na kolieska pokrájaný pór, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané šampiňóny, ...
Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou
Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu...
Rybie filé na zelenine
Plátky rybieho filé opečieme z obidvoch strán, pridáme šampiňóny, kolieska paprík a paradajok. Podusíme...
Pečené kuracie stehná na zelenine
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme pokrájanú mrkvu, olej, premiešame (zamiešame po pridaní...
Kurča na kvasenej kapuste
Do pekáča rozložíme 1 kg kyslej kvasenej kapusty. Na kapustu položíme rozpolené alebo rozporciované kurča, ...
Prírodné kuracie prsia s kapustou
Dve cibule očistíme, nakrájame nadrobno, opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút....
Kuracie prsia na zelenine
Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané...
Špagety s mrkvou a cesnakom
Špagety uvaríme v osolenej vode s trochou oleja. Potom ich scedíme a necháme v cedidle...
Zapekané mušličky
Cestoviny (mušlicky) dáme variť. Medzitým na olivovom oleji opražíme cibuľu, cesnak pór, pridáme hrášok,...
Cestoviny so špenátom
Umytý špenát neosušíme a dáme ho rovno do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľasne, ...
Pikantná fazuľa s hubami
Namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu a nakrájané huby...
Sójové rizoto
Deň vopred namočíme sóju do vody, na druhý deň vodu zlejeme, dolejeme do hrnca novú...
Pražená zelenina
Vývar, sójovú omáčku a sezamový olej zmiešame. Mrkvu, papriku, cibuľu a zázvor nakrájame...
Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom
Na menší plech položíme zopár väčších umytých nových zemiakov so šupkou a dáme ich upiecť pri teplote...
Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...
Rybací paprikáš
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, na kúsky pokrájanú rybu, osolíme, ...
Špenátové lievance
Mrazený špenátový pretlak necháme úplne rozmraziť, pridáme prelisovaný cesnak, hrubú múku, žĺtky, soľ...
Rybie filé ako mozoček
Rybie filé pokrájame na kocky, osolíme, pokvapkáme citrónom a opečieme na časti oleja.