4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, vychladnuté postrúhame a spolu s múkou dáme do misy. Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások, pridáme ho k múke a vypracujeme mäkké cesto.
- 2
Cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho (alebo rukou roztlačíme) na hrúbku 5 mm, pohárom povykrajujeme kolieska a necháme ich kysnúť.
- 3
Dolky vyprážame vo väčšom množstve tuku z oboch strán. Hotové ich natrieme čučoriedkami alebo džemom, polejeme trochou osladeného jogurtu, ozdobíme, prípadne posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu