Zemiakové dolky

redakcia - fotkaredakcia, 25. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
350 g
1 ks
20 g
100 ml
1 KL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, vychladnuté postrúhame a spolu s múkou dáme do misy. Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások, pridáme ho k múke a vypracujeme mäkké cesto.

  2. 2

    Cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho (alebo rukou roztlačíme) na hrúbku 5 mm, pohárom povykrajujeme kolieska a necháme ich kysnúť.

  3. 3

    Dolky vyprážame vo väčšom množstve tuku z oboch strán. Hotové ich natrieme čučoriedkami alebo džemom, polejeme trochou osladeného jogurtu, ozdobíme, prípadne posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre