Slané zemiakové šišky

redakcia - fotkaredakcia, 25. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
20 g
3 PL
1 PL
300 g
30 g
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť a prelisujeme ich do hlbšej nádoby. Pridáme do nich pripravený kvások, múku, žĺtky a maslo. Všetko spolu dobre spracujeme na tuhšie cesto a necháme ho kysnúť.

  2. 2

    Nakysnuté cesto rozdelíme na polovice, ktoré rozvaľkáme na 3/4 cm hrubé pláty. Na prvom pláte formičkou naznačíme kolieska, do stredu dáme PL posekanej šunky a celé prekryjeme druhým plátom cesta. Okraje pred vykrajovaním pritlačíme.

  3. 3

    Pagáčiky necháme ešte chvíľu kysnúť a potom ich vyprážame na oleji.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia