4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť a prelisujeme ich do hlbšej nádoby. Pridáme do nich pripravený kvások, múku, žĺtky a maslo. Všetko spolu dobre spracujeme na tuhšie cesto a necháme ho kysnúť.
- 2
Nakysnuté cesto rozdelíme na polovice, ktoré rozvaľkáme na 3/4 cm hrubé pláty. Na prvom pláte formičkou naznačíme kolieska, do stredu dáme PL posekanej šunky a celé prekryjeme druhým plátom cesta. Okraje pred vykrajovaním pritlačíme.
- 3
Pagáčiky necháme ešte chvíľu kysnúť a potom ich vyprážame na oleji.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu