![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzsky cibuľový koláč (Pissaladiére)
Cesto pripravíme tak, že droždie vymiešame v 125 ml vlažnej vody a necháme na teplom mieste...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nákyp Nanette
Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Piperada
Zo žemle vyberieme striedku, namočíme ju do mlieka a následne vyžmýkame. Šunku opečieme a uložíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šampiňónové paštétky v cestíčku
Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzska pečeňová pochúťka
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Diétny jablkový lekvár
Olúpané a na hrubom strúhadle nastrúhané jablká dáme do väčšieho hrnca. Pridáme diétny želírovací cukor, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Palacinky plnené mandľovým krémom
Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Koláč s grapefruitovým krémom
Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Džem z bazy čiernej
Plody bazy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Bazu zmiešame vo väčšom hrnci s citrónovou šťavou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hruškový džem s vodkou
Hrušky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a v hrnci zmiešame s kyselinou citrónovou a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzska čokoládová torta
Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Broskyňový džem
Broskyne umyjeme, dáme do sita a spolu ponoríme do vriacej vody. Necháme ich tam tak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľa s vajcami na francúzsky spôsob
Žĺtky a bielky natvrdo uvarených vajec osobitne nadrobno nakrájame.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marhuľový džem
Marhule umyjeme, zbavíme kôstok a nakrájame. V širokom hrnci ich varíme asi 6 minút, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Miešaný kompót
Hrušky a jablká očistíme od šupky, narežeme na štvrtiny a dáme do octovej alebo citrónovej vody....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Drienkový kompót
Umyté drienky naložíme do 300 ml pohárov, zalejeme prevareným a vychladeným sirupom a sterilizujeme 30 minút...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pór so zemiakmi
Biele časti póru nakrájame najemno a cibuľu nasekáme. Spolu ich dáme na rozpálený olej a na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tuniakový šalát
Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajkový šalát
Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzsky šalát
Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bretónsky šalát
Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kohút na víne
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča na provensálsky spôsob
Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...