Foto: jullynka
vyborná polievka ,mohla by som jej zjesť aj plný hrniec :)
10 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň predtým namočím fazuľu. Na druhý deň fazuľu zlejem a dám variť do hrnca s údeným rebrom, bobkovými listami, strúčikmi cesnaku a celou cibuľou . Neskôr osolíme, okoreníme .
- 2
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, keď je fazuľa už takmer mäkká pridáme zemiaky .
- 3
Keď už sú zemiaky a fazuľa mäkké urobíme si zátrepku z mlieka a múky a zahustíme polievku . Za miešame uvedieme do varu a pridáme kyslú a sladkú smotanu . Pomiešame a pridáme štipku korenia , vegety a podľa chuti osolíme a ocukríme a dokoreníme . Nakoniec pridáme lyžicu octu a zamiešame . Dobrú chuť môžme podávať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu