Silvestrovské zmrzlinky

redakcia - fotkaredakcia, 5. januára 2010

Suroviny

1 balenie
1 konzerva
250 g




Postup

  1. 1

    Tortové oplátky naparíme nad hrncom. Trochu vody v širokom hrnci dáme jemne zovrieť, navrch uviažeme čistú utierku a uložíme na ňu štvorce z oplátok veľkosti asi 7 x 7 cm. Keď zmäknú, protiľahlé konce zvinieme do kornúta a chvíľku pridržíme, aby sa nerozvinuli. Kornúty si môžeme pripraviť i niekoľko dní vopred.

  2. 2

    Potom ich naplníme krémom, ktorý pripravíme tak, že salko v konzerve varíme asi 2 hodiny, necháme ho trochu vychladnúť, vyklopíme do misy a primiešame celé maslo.

  3. 3

    Naplníme kornúty a dozdobíme ľubovoľne čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia