Vyprážaný syr bez oleja

viktoryafajn - fotkaviktoryafajn, 6. januára 2010

syr patrí medzi naše oblúbené jedlo,a takto pripravený je o vela chutnejší a hlavne bez oleja.

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 250 °C

Suroviny

70 dg
15 dg
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    6 kompotových misiek vymazat maslom vysypat strúhankou. postrúhaný syr rozdelit na 2 polovice. Do takto pripravených misiek navrstvíme postr.syr z 1 polovice. Pokvapkáme rozšlahanými vajíčkami, zakryjeme 1-2 plátkami dus.šunky okrúhlej, a zasypeme syrom z 2 polovice. Znovu pokvapkáme vajcom a vrch posypeme jemne strúhankou.

  2. 2

    Takto naplnené misky dáme na pekáč do ktorého nalejeme st.vodu. Asi 2cm aby boli misky vo vode. Pečiem asi 20-25 min.,pri teplote 250st. Ked je strúhanka na vrchu ružovkastá,syr je hotový. Misky opatrne vybrat a ked trochu ochladnú,vyklopit na taniere alebo na misu. Možme si pritom pomoct príbor.nožíkom.

  3. 3

    Podávam s hranolkami,lebo zemiakové pyré a hodne zeleninového šalátu

Diskusia k receptu