leushkka nemá fotku

leushkka

«1 2 »

Karfiolovo-pórový koláč Karfiolovo-pórový koláč Vaše

Ľahké zeleninové jedlo vhodné napr. na večeru.

Mungo šalát so špargľou a tuniakom Mungo šalát so špargľou a tuniakom Vaše

Mungo som si nechala naklíčiť 2 dni vopred. Takisto môžete použiť kúpené klíčky. Špargľu povaríme 3 min. a scedíme.

Slané palacinky z tvarohu a ovsených vločiek Slané palacinky z tvarohu a ovsených vločiek Vaše

Cesto: Ovsené vločky rozmixujeme, pridáme vaničku jemného tvarohu, vajce, mlieko, soľ, korenie a zmiešame na cesto konzistenciou ako na palacinky. Necháme chvíľu odstáť a keď treba prilejeme ešte mlieko. Objem mlieka je preto v recepte orientačný. Palacinky upečieme na kvapke oleja.

Tirolské speckknödel - knedle (fotorecept) Tirolské speckknödel - knedle (fotorecept) Vaše

Chutné tirolské knedle o veľkosti tenisovej loptičky sa v Dolomitoch podávajú v silnom vývare, ako hlavné jedlo s parmezánom a maslom, alebo ako príloha k mäsu. Takto ich tisíce pripravil kuchár, ktorý sa so mnou doma podelil o recept.

Gaštanový cheesecake Gaštanový cheesecake Vaše

Nenáročný koláč pre milovníkov gaštanov. Tu v bezlepkovej verzii.

Raňajkové pancakes Raňajkové pancakes Vaše

Tieto pancakes sa u nás spájajú s víkendovou pohodou. Ak použijete celozrnnú múku, zasýtia až do obeda.

Veľkonočný mazanec Veľkonočný mazanec Vaše

Urobíme si kvások (mlieko,trocha cukru). Do pekárničky vkladáme mokré a suché suroviny a spracujeme na programe cesto. Potom vytvarujeme mazanec, potrieme ho vajcom s 1pl mlieka a pečieme 30 min na 180C. Keď mazanec hnedne znížime teplotu na 160C na ďalších 15 min, sledujeme, skúsime stred špajlou. Po vytiahnutí ho natrieme roztopeným maslom s vanilkou. Ja som tentokrát cesto uhnietila iba mixérom, cesto kyslo v teplej rúre 30 min. Po vysypaní cesta na dosku treba podsýpať múkou na žiadanú tuhšiu konzistenciu.

Jahodový pie Jahodový pie Vaše

Vypracujeme si hladké cesto zo zmäknutého masla, cukru, žĺtka, preosiatej múky, štipky soli. Ak sa cesto drobí pridáme 1-2 PL vody. Zabalíme do fresh fólie a dáme do chladničky. Cesto potom vyváľame a vložíme do formy až po okraj. Na náplň si vyšľaháme tvaroh s cukrom a žĺtkom. V inej mise si vyšľaháme na pevnú penu bielok, štipku soli a vmiešame do tvarohovej hmoty. Nalejeme na cesto. Pečieme pri 170C 45 min. Koláč necháme vychladnúť. Jahody umyjeme, prekrojíme a ozdobíme nimi povrch koláča. Podľa návodu si pripravíme želé (obsah rozmiešame v 250 ml vody s 2PL cukru, privedieme k varu a necháme schladnúť) a nalejeme ho na jahody. Necháme stuhnúť v chladničke.

Vianočná hubovica Vianočná hubovica Vaše

Toto je naša štedrovečerná polievka, na ktorú čakáme celý rok. Niežeby sa nedala uvariť kedykoľvek, ale pre našu rodinu je synonymom Vianoc.

Kamiline medovníky Kamiline medovníky Vaše

Recept od Kamily Magálovej som mala uložený dlhšie. Oplatí sa skúsiť, keď vám každý rok po Vianociach ostávajú ohrdnuté klasické medovníky. Tieto majú chutnú plnku a sú mäkké, určite sa minú.

Grilovaný domáci burger Grilovaný domáci burger Vaše

Kto raz skúsi domáci šťavnatý burger, nebude už chcieť tie z fast foodu. Blesková príprava, úspech zaručený.

Citrónový koláč Citrónový koláč Vaše

Recept je z Kluci v akci. Je ako stvorený na osvieženie a pre tých, ktorí neobľubujú presladené zákusky.

Losos so zeleninou Losos so zeleninou Vaše

Mne najviac chutí losos na pare. Je krehký a šťavnatý.

Hokaido tortilla Hokaido tortilla Vaše

Na kocky nakrájanú hokaido tekvicu opekáme (ak treba jemne podlievame) na olivovom oleji, kde sme si ako základ opiekli pastu z mažiara. Pastu vyrobíme utlčením: rímskej rasce, koriandra, ďumbiera, cesnaku, chilli, garam masala korenia. Keď je tekvica mäkká, ale stále by mala mať tvar, plníme ňou tortilla placky. Obložíme zeleninou, šalátom a zalejeme bielym jogurtom ochuteným čerstvou mätou.

Zamatové noky Zamatové noky Vaše

Toto sú jemné polievkové noky, ktoré menia každú polievku na obláčikovú.

Rybie karbonátky Rybie karbonátky Vaše

Údenáča oberieme, pridáme cca 2-3 uvarené a roztlačené zemiaky, šalotku nakrájanú na jemno, vajce, soľ, korenie a ak treba prisypeme strúhanku. Vytvarujeme karbonátky a obalíme priamo v strúhanke. Pečieme na plechu a papieri potreté olejom. Podávame s čerstvým jogurtovým dresingom a šalátom.

Karfiolové karí s kokosom Karfiolové karí s kokosom Vaše

Karfiol nemusí byť len vyprážaný.

Slaný cuketový koláč Slaný cuketový koláč Vaše

Vyvaľlkané cesto potrieme olivovým olejom, cesnakom, rozdrvenou fetou a ukladáme naň plátky nakrájanej zeleniny. Posypeme jemne oregánom a soľou. Upečieme. Podávame teplé so šalátom ako večeru, alebo na studeno ako slaný koláč.

Tuniak skrytý v strukovinách Tuniak skrytý v strukovinách Vaše

Veľmi rýchla, chutná a sýta večera

Zemiakový (prílohový) šalát s medovo-horčicovou zálievkou Zemiakový (prílohový) šalát s medovo-horčicovou zálievkou Vaše

Med s horčicou miešame a postupne prilievame olej, aby sa nám ingrediencie spojili. Zálievku ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením podľa chuti. V mise potom zalejeme vopred uvarené a nakrájané zemiaky, hrášok, cibuľku a premiešame. Necháme chvíľu odstáť. Podávame ako prílohu napríklad k rybe.


«1 2 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist