45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks sušené |
|
| 2 ks |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks jemný |
|
| 70 g |
|
| 50 g |
|
| 0,5 ČL |
|
| podľa chuti 2 PL |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks celé |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| rozpustené |
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások (mlieko,trocha cukru). Do pekárničky vkladáme mokré a suché suroviny a spracujeme na programe cesto. Potom vytvarujeme mazanec, potrieme ho vajcom s 1pl mlieka a pečieme 30 min na 180C. Keď mazanec hnedne znížime teplotu na 160C na ďalších 15 min, sledujeme, skúsime stred špajlou. Po vytiahnutí ho natrieme roztopeným maslom s vanilkou. Ja som tentokrát cesto uhnietila iba mixérom, cesto kyslo v teplej rúre 30 min. Po vysypaní cesta na dosku treba podsýpať múkou na žiadanú tuhšiu konzistenciu.









Slovensko, krajina, kde zítra znamená včera. Tak to povedal súdruh Fučík o SSSR a to platí aj o dnešnom Slovensku
a mam este na teba otazku, ja zvyknem pisat kibicovat, ty si dala Y
je to tak spravne? nerada robim chyby, mam sa za celkom dobru v pravopise :-)
pekne vikendove dni ti zelam ☺
:-) dakujem @methi :-)
@nadia56 tak ako pises, viem, ze niekde byca mazanec zvykom roznych sviatkov. Tvaroh mu pridava na chuti. U nas sa na Vianoce drzime vianocky.
:-)
to je ako horska draha :-))))))))))))))