Veľkonočný mazanec

leushkka - bez fotkyleushkka, 20. novembra 2015
Veľkonočný mazanec
Foto: leushkka
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
250 g
1 ks sušené
2 ks
200 ml
1 ks jemný
70 g
50 g
0,5 ČL
podľa chuti 2 PL
Na potretie:
1 ks celé
1 PL
1/2 bal.
 rozpustené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások (mlieko,trocha cukru). Do pekárničky vkladáme mokré a suché suroviny a spracujeme na programe cesto. Potom vytvarujeme mazanec, potrieme ho vajcom s 1pl mlieka a pečieme 30 min na 180C. Keď mazanec hnedne znížime teplotu na 160C na ďalších 15 min, sledujeme, skúsime stred špajlou. Po vytiahnutí ho natrieme roztopeným maslom s vanilkou. Ja som tentokrát cesto uhnietila iba mixérom, cesto kyslo v teplej rúre 30 min. Po vysypaní cesta na dosku treba podsýpať múkou na žiadanú tuhšiu konzistenciu.

Diskusia k receptu

smejkad
suhlasim, @methi
a mam este na teba otazku, ja zvyknem pisat kibicovat, ty si dala Y
je to tak spravne? nerada robim chyby, mam sa za celkom dobru v pravopise :-)
nadia56
@Leushkka , tento mazanec je naozaj vyborny, tvaroh mu dodava velmi prijemnu chut, pecieme ho pomerne casto, a podla toho, kedy ho konzumujeme, mazanec volalme velkonocny, vianocny alebo aj nedelny...
pekne vikendove dni ti zelam ☺
leushkka
zdravim diskuterov, recept aj vyzdoba je v skutku z jari, recept som si nahrala, lebo sa mi osvedcil a nerada by som ho stratila :-)
@nadia56 tak ako pises, viem, ze niekde byca mazanec zvykom roznych sviatkov. Tvaroh mu pridava na chuti. U nas sa na Vianoce drzime vianocky.
smejkad
:-))))))))))))))))))))
to je ako horska draha :-))))))))))))))
tiginko
najprv som chcela do toho tiež kibicovať, ale vidím, že ste si nakoniec poradili :-) :-)