Jahodový pie

leushkka - bez fotkyleushkka, 6. novembra 2015
Jahodový pie
Foto: leushkka
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
50 g
1 ks
1 štipka
Náplň:
250 g
60 g
1 ks celé
1 ks
1 štipka
2 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracujeme si hladké cesto zo zmäknutého masla, cukru, žĺtka, preosiatej múky, štipky soli. Ak sa cesto drobí pridáme 1-2 PL vody. Zabalíme do fresh fólie a dáme do chladničky. Cesto potom vyváľame a vložíme do formy až po okraj. Na náplň si vyšľaháme tvaroh s cukrom a žĺtkom. V inej mise si vyšľaháme na pevnú penu bielok, štipku soli a vmiešame do tvarohovej hmoty. Nalejeme na cesto. Pečieme pri 170C 45 min. Koláč necháme vychladnúť. Jahody umyjeme, prekrojíme a ozdobíme nimi povrch koláča. Podľa návodu si pripravíme želé (obsah rozmiešame v 250 ml vody s 2PL cukru, privedieme k varu a necháme schladnúť) a nalejeme ho na jahody. Necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: