Waldorfský šalát

leushkka - bez fotkyleushkka, 6. septembra 2015
Waldorfský šalát
Foto: leushkka

Svetová klasika, keď vás omrzí Caesar šalát.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 PL
1 ks
1 stonka (rapíkatý)
10 ks (rozrezané na polovice)
1 hrsť
100 g




Postup

  1. 1

    Vo veľkej mise umytý a osušený ľadový šalát zakvapkáme citrónom, pridáme pár lyžíc majonézy, na tenko nakrájané jablko, zeler, hrozno na polovice, orechy, gorgonzolu na kocky. Zavrieme veko, potrasieme, aby sa suroviny dobre premiešali a podávame. Množstvo surovín si prispôsobte podľa chuti a počtu stravníkov.

Diskusia k receptu

alena45
ja teda neviem, ale to je skomolený názov - Waldorfský má byť. Tiež robievam jednu z verzií, je veľmi osviežujúci.
jujoska
mna pobavil ten repikaty zeler, spravne je Leuschkka na Slovensku stonkovy :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia