Foto: leushkka
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mungo som si nechala naklíčiť 2 dni vopred. Takisto môžete použiť kúpené klíčky. Špargľu povaríme 3 min. a scedíme.
- 2
Medzitým si pripravíme zálievku. Postupne miešame metličkou horčicu, olivový olej, soľ a korenie až sa nám hmota spojí. Dochutíme citrónovou šťavou podľa chuti.
- 3
Cibuľku aj s cíbikom jemne nakrájame a všetky suroviny zmiešame. Podávame napríklad s knäckebrotom ako obedový šalát či ľahkú večeru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to strukovina, fazuľa. Mungo fazuľa je považovaná za veľmi výživnú a zdravú strukovinu. Fazuľa mungo sa používa na varenie a aj na klíčenie, potom sa klíčky konzumujú.