Foto: leushkka
Jednoduché veci sú tie najlepšie. Častokrát na to prídeme neskoro, v mojom prípade až keď som snívala o kapustníkoch, presne takých ako robievala moja Zobraziť celý popisJednoduché veci sú tie najlepšie. Častokrát na to prídeme neskoro, v mojom prípade až keď som snívala o kapustníkoch, presne takých ako robievala moja babka.
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
3 dcl |
|
1 dcl (olej) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
na vymastenie pekáča |
|
Postup
-
1
Zarobíme si kvások z droždia, mlieka a trocha cukru. Keď je kvások hotový do pekárne si vložíme mokré a potom suché suroviny a vymiesime 15 min na programe cesto. Kysnúť cesto nechávam v teplej rúre cca 50 min. Medzitým si urobíme plnku: menšiu postrúhanú kapustu posolíme a necháme vypotiť. Na oleji (masti) rozpustíme 1pl cukru , skaramelizujeme a potom pridáme kapustu, čerstvé mleté korenie, soľ a podusíme domäkka. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kruhy väčším hrnčekom a plníme. Vytvarujeme kapustníky a ukladáme na plech potretý maslom v rozostupoch, nie natesno (vďaka tomu pekne podkysnú). Ešte 10 min necháme kysnúť v teplej rúre a pečieme na 190C 30-35 min. Po dopečení potrieť roztopeným maslom, ostanú pekné vláčne.
ja mam doma este dve buchty podla energizzer s pecenym jablkovym lekvarom, pomenime :-)
v surovinach ti chyba drozdie, dopln si recept, uvitaju to najma zacinajuce kucharky
prajem ti pekny den ☺