Zamatové noky

leushkka - bez fotkyleushkka, 10. septembra 2015
Zamatové noky
Foto: leushkka

Toto sú jemné polievkové noky, ktoré menia každú polievku na obláčikovú.

Suroviny

2 dcl
3 PL
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Mlieko, krupicu, maslo, soľ, korenie uvaríme za stáleho miešania dozhustnutia. Necháme vychladnúť. Do vlažnej masy zapracujeme celé vajce, masa sa musí spojiť. Do mierne bublajúcej polievky vsádzame noky, ktoré tvarujeme 2 lyžicami. Necháme vyplávať a polievka je hotová.

Diskusia k receptu

jozka2
Tieto nocky musia byt velmi chutne hlavne pre male deti.S takto uvarenej hustej krupice sa daju robit pirohy, lekvarove ci ovocne gulky posypane struhankou,tvarohom atd.su vynikajuce a hlavne rychlejsie urobene ako zo zemiakov.
priroda
... ked dovolite, ja robim taketo:
slabo vyslahat 1 vajicko, pridat 1PL oliv. oleja, sol, 1/2 CL suseny cesnak, ml. popor, 2x medzi prsty sodu bicarbonu a zahustit cca 1-1/2 PL spaldovej muky. Stoja, kym sa polievka nedovari.
Tym, ze stoja nabubnaju a do hotovej dalej variacej sa polievky naberat spickou lyzice malicke halusky, ponarat, oddelia sa priamo do polievky a nabrat dalsiu. Dovarit na slabom ohni este cca 3.5 minut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia