Foto: leushkka
Toto sú jemné polievkové noky, ktoré menia každú polievku na obláčikovú.
Postup
-
1
Mlieko, krupicu, maslo, soľ, korenie uvaríme za stáleho miešania dozhustnutia. Necháme vychladnúť. Do vlažnej masy zapracujeme celé vajce, masa sa musí spojiť. Do mierne bublajúcej polievky vsádzame noky, ktoré tvarujeme 2 lyžicami. Necháme vyplávať a polievka je hotová.
slabo vyslahat 1 vajicko, pridat 1PL oliv. oleja, sol, 1/2 CL suseny cesnak, ml. popor, 2x medzi prsty sodu bicarbonu a zahustit cca 1-1/2 PL spaldovej muky. Stoja, kym sa polievka nedovari.
Tym, ze stoja nabubnaju a do hotovej dalej variacej sa polievky naberat spickou lyzice malicke halusky, ponarat, oddelia sa priamo do polievky a nabrat dalsiu. Dovarit na slabom ohni este cca 3.5 minut.