Podvodníci
Pani Helena Ružičková by povedala "unterwasermani" ako vo filme Slunce, seno... Podvodníci preto, lebo cesto kysne pod vodou....
Klobásová zmes v pohári
Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...
Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....
Kapia v sladkokyslom náleve
To je recept na kapiu bez oleja.
Čertove hrudky
Recept pochádza z knižky Recepty starej mamy. Nepečené hrudky sú čertovsky rumové, tie naše staré...
Strúhané jablká na zimu
Jablká, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, pripravím takto a v zime sú v špajze...
Neťahaná jablková štrúdľa
Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.
Koláčiky s ovocím a mascarpone
Výborné rýchlo upečené šťavnaté koláčiky z lístkového cesta, mascarpone a ovocia.
Bravčové mäso v pohári
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.
Drožďová nátierka
Sú dva typy ľudí - buď ju milujú alebo neznášajú. My patríme k tým prvým.
Jablkový koláč z krehkého cesta
Šťavnatý koláč - krehké cesto s rumovo-škoricovou jablkovou plnkou.
Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát
Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...
Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...
Sterilizovaná fazuľa v slano-sladkom náleve
Už dostať kúpiť fazuľu v plechovkách, ale keď sa nám urodilo dosť, tak som časť...
Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...
Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku
Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.
Sterilizované párky s fazuľou
Stačí otvoriť pohár, prihriať a večera je hotová. Stačí k tomu len krajec chleba.
Sterilizovaná huspenina
Huspenina sa väčšinou varí v zime. A keď si ju zasterilizujeme, môžeme ju jesť...
Paprčkový perkelt
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....
Domáce Halali - sterilizovaná zelenina na sviečkovú omáčku
Zmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to....
Pôvabnice zavárané na sladkokyslo
Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.