Kysnutá bábovka s tvarohom a kandizovaným ovocím fotorecept
Foto: eruska25
Bábovka napríklad na adventný čas. Každý kúsok s čokoládovým stromčekom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
50 g |
|
400 g |
|
250 g |
|
3 ks |
|
160 g |
|
1 bal. |
|
1/2 ČL |
|
50 g |
|
100 g |
|
|
|
Kvások: | |
50 ml vlažné |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
30 g čerstvé |
|
Na vrch: | |
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
Postup
-
1
Zmiešame suroviny na kvások a necháme ho vzísť. Hrozienka namočíme do vriacej vody. Maslo rozpustíme a necháme ho vychladnúť.
-
2
A môžeme začať. Vyšľaháme vajíčka, pridáme práškový a vanilkový cukor, šľaháme do peny.
-
3
Pridáme tvaroh, prešľaháme.
-
4
Pridáme maslo, kvások a jemne premiešame.
-
5
Vymeníme metličky, do zmesi pridáme preosiatu múku, soľ, citrónovú kôru a vypracujeme cesto.
-
6
Hrozienka scedíme a spolu s kandizovaným ovocím ich obalíme v múke a pridáme do cesta.
-
7
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
-
8
Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 1 hodinu. Potom upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50 minút.
-
9
Stromčeky: Horkú čokoládu rozpustíme s trochou Cery, dáme do mikroténového vrecúška, odstrihneme rožtek a na papier na pečenie striekame stromčeky, posypeme farebným zdobením. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred použitím idú z papiera veľmi ľahko.
-
10
Vychladnutú bábovku polejeme citrónovou polevou. Čokoládový stromček vyzerá na každom kúsku veľmi efektne.
To ma veľmi teší.