
Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Hrušky v kréme
hrušky ošupime prekrojíme napoly, zbavime jadrovníkov, vložime do vriacej vody s citonovou štavou a povarime iba bod...

Kokosové tofu s grilovanou zeleninou a chipsom zo sladkých zemiakov
Pre inšpiráciu pridávam ďalší z mojich receptov. Tofu sa dá nahradiť kuracím mäskom. Odporúčam ale...

Raňajková polievka s vajíčkami
Leto odovzdalo vládu jeseni a táto, „krok za krokom“, smeruje s čoraz chladnejšími ránami, do vlády sychravého novembra....

Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke
Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať...

Ryža s píniovými orieškami
Ryžu uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania opatrne opražíme píniové...
Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...

Hovädzie v miske
Maso si nakrajame na kocky a na troche oleja sprudka oprazime-odlozime. Do druhej nadoby si na rozpalenom...

Šípkový džem
Šípkový džem je prácny, ale veľmi chutný. Preto som sa rozhodla napísať ako sa postupuje pri jeho výrobe....

Zapečená špagetová tekvica s brokolicou
Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...

Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou
Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať...

Cviklové gazpacho
Tento recept som pred rokmi našla v nejakom časopise. A keďže mám cviklu veľmi rada, ...

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...

Stredomorský koláč s tuniakom a ryžou na spôsob fritatty
Frittata je talianske jedlo na báze vajec podobné omelete alebo quiche ale bez cesta a s rôznymi...

Ryžový srnčí chrbát
Letná večera alebo pohostenie pre deti aj dospelých môže mať aj iný charakter ako koláč....

Ryžová polievka so špargľou a hráškom
Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je...
Návod ako predvariť hroznové listy na sarmu
Hroznové listy sa často plnia rôznymi plnkami. V tomto videu by som sa s vami rada podelila, ako si ich veľmi jednoducho nazbierate aj vy doma a ako ich treba predvariť....

Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom
Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy....

Chrenová omáčka
Z oleja a múky si urobím svetlú zápražku. Zalejem domácim hovädzím vývarom a za stáleho miešania...

Domáci ryžový nápoj
Domáci ryžový nápoj je skvelou alternatívou k mlieku a je ideálny pre tých, ktorí sú intolerantní na laktózu, majú alergiu na orechy alebo sóju, alebo dodržiavajú vegánsku stravu....

Prívarok z fazuľkových strukov so shimeji hubami
Prívarky ma sprevádzajú už krátko od narodenia. Jedným z nich je zo skorej luskovej (strúčikovej) fazuľky, ktorú po mojej babičke aj ja nazývam šesť týždňová....

Polievka s hríbovým prachom – Zelenoštvrtková
. a mohla ba sa nazývať aj vegetariánska. Už som sa Vám bol „vyspovedal“ zo...

Polievka pre oči
Recept mám už dávno z nejakej súťaže vo varení. Všetci doma milujú túto krémovú polievku.